DE MUPPETSHOW 1742

Terwijl demissionair minister-president Mark Rutte op onze kosten over de wereld zwerft, ogenschijnlijk om zijn baan bij de NAVO veilig te stellen, is er een diversiteit aan reuring in Den Haag. Op 22 november verleden jaar heeft de kiezer een nieuwe tweede kamer gekozen en die moet nu een kabinet vormen. Dat gaat stroef. Daarnaast moeten de nieuwe parlementariers duidelijk wennen en bejegenen elkaar niet bepaald met knuffels. Zelfs dreigementen, zijn niet van de lucht. Nadat eerst twee keer één en nu een duo informateur-coryfeeën uitvoerig voorwerk deden om uit te vogelen of het met vier partijen gaat lukken, wordt het nu menens.  Wilders is volledig salonfähig gemaakt en hij heeft zijn uitgangspositie vormgegeven door de Premiersvacature aan de kant te schuiven. Zonder met zijn ogen te knipperen meldde hij dat hij nu niets meer inlevert en met gestrekt been de onderhandelingsronde ingaat. Men wil over rechts samenwerken zoals de kiezer wenst. Het zal vanaf nu over de inhoud gaan. Vermeend oppositieleider Timmersmans, de gezette Bourgondiër uit Limburg, – een soort zwarte-band snakken die met een strak gilet alles bij elkaar houdt-, wilde Wilders nog even een hak zetten tijdens een debat. Dat had hij beter niet kunnen doen. Wilders, de beste debater in de Tweede Kamer, stofte zijn bolle provinciegenoot terdege af. Ik denk dat een slapeloze nacht volgde.
Afgelopen week werden als donderslag bij heldere hemel de twee nieuwe individuen naar voren geschoven: Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol Zij gaan de vier partijen in het gareel houden en tot een compromis leiden. Twee toppers die heel wat in hun mars schijnen te hebben maarrrr hun uitstraling vond ik niet geweldig. Bij het zien van hun presentatie  moest ik direct denken aan Statler en Waldorf, de twee bejaarde critici uit de legendarische Muppetshow. Statler en Waldorf leverden vanaf hun balkon ironisch commentaar op de voorstellingen die ze aanschouwden. Je maakt een eerste indruk maar één keer is het gezegd. En die kans grepen ze niet. Ze bleven wat onhandig in de spotlights wiebelen.
Hier had Rutte bij moeten zijn. Helaas laat Mark ons land in de steek en onder het mom van worldwide problemen oplossen solliciteert hij naar de secretaris-generaal functie bij de NAVO. Lachend en grollend spreekt hij met de groten der aarde over problemen die niet op te lossen zijn. Ik vind het ongemakkelijk om er naar te kijken. In Nederland ging haast alles fout wat Mark aanpakte. Hij acteert nu als de grote verlosser van het Westen. Gelukkig heb ik altijd een vloek binnen handbereik, en die hanteer ik ook deze keer met flair.: NONDEDJUU !!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.