KWETSBAAR      1740 

Als geciviliseerd en sterk ontwikkeld land zijn we zeer kwetsbaar. Ons actuele geluk kan niet op, de regering heeft een mooie gezonde boekhouding en de economie draait als een tierelier.  De gezondheidszorg is top, we vliegen bijna allemaal meermaals per jaar en de terrassen en restaurants puilen uit. Juist deze opsomming geeft aan hoe kwetsbaar we zijn. Aan het roer van een aantal boevenstaten staan barbaren die nog middeleeuws denken. De kale P. uit R. is er een van. Deze dictator ruimt gewoon al zijn tegenstanders op, schrijft verkiezingen uit en wint met bijna 100% voorkeursstemmen. Wie niet op hem stemt haalt de volgende verkiezingen niet meer. Wereldwijd lopen de geopolitieke spanningen op, en her en der zijn al hevige gewapende conflicten gaande. Oekraïne en Israël zijn er slechts twee. We dienen op onze hoede te blijven. Alle ontwikkelde landen zijn breekbaar, daar moeten we ons zeer bewust van zijn. Het is niet voor niks dat we het advies kregen om thuis een noodrantsoen aan te leggen. Bij toeval kwam ik een leverancier tegen die een ongelooflijke diversiteit in noodrantsoenen kan leveren met variabele houdbaarheid en in verschillende hoeveelheden. Eerlijk gezegd word ik daar nerveus van. Want die leverancier doet dit niet voor niks. Zou hij inside information hebben? De overheid geeft aan dat we klaar moeten zijn voor een onverwachte (nood)situatie. Een radio op batterijen, een zaklamp, een watervoorraad voor tenminste 5 dagen, blikken voedsel, medicijnen en verband, dekens, contant geld, gereedschap als hamer, mes, nijptang. Denk ook aan toilet-papier, sleutels van auto en woning, kaarsen, noem het maar op. Heb het gewoon binnen handbereik klaar liggen! Nooit eerder hoorde ik dit advies. Weet dat we in nood binnen één uur de supermarkten volledig leegplunderen.
Rusland zal zonder twijfel alle troeven zetten op het uitschakelen van het internet. We zijn zo ontzettend afhankelijk van internet dat we totaal nietig en machteloos zijn, mocht dit vrij nieuwe medium eruit vliegen. Een gerichte aanslag op een paar essentiële transportkabels en de westerse wereld is uitgeschakeld. Dan functioneert niets meer en hebben we een heel vet probleem. Ja hoor, ook ons Nederland ligt in dat huiveringwekkend scenario totaal plat. Dat snapt de vijand als geen ander en strategisch zullen ze daar alles op inzetten. Vanaf dat moment hebben we geen stroom, geen gas, geen water en geen licht in huis, meer. Bij het wegvallen van internet zijn we alle sturing kwijt, zijn we onbereikbaar, onze wereld staat stil. De vijand anticipeert hierop en drukken ons uit de geregelde welvaart. Zelfs de overheid inclusief ons defensiesysteem, ziekenhuizen, nutsbedrijven, ook de navigatiesatellieten, automatismen in de samenleving… alles is weg! We zijn over geleverd aan de Goden. En die hebben het toch al niet hoog met ons op. Wat is de moraal van dit verhaal?
Ga uit van het zwartste scenario en begin volop te leven. Leef alsof het je laatste dag is en geniet, geniet en geniet in het kwadraat. En leg fluitend een noodvoorraadje aan.  NONDEDJUU!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.