WEERZIEN     1738

Twee maanden geleden werden de boetes van bekeuringen weer opgehoogd. De berichtgeving hierover had ik even gemist. Toevallig hoorde ik het in een horecagelegenheid waar ik met walging  zat te koekeloeren naar een uit het oog verloren vriendin uit de seventies, wiens fantastisch lichaam was verdwenen in het karkas van een corpulente waggeltante met hamsterwangen en vlassnor. Haar borsten, gehypnotiseerd door de zwaartekracht, knieën met de omvang van een Russische roesttank en ze bleek gezegend met een chronisch kuthumeur. Mijn mond viel er van open, wat had ze een adembenemende transformatie ondergaan. Het sensuele beeld dat ik van haar in mijn grijze cellen had opgeslagen kon ik terstond wissen. Boven de weerspiegeling van de tijdskrachten had ze ook nog een EDWD ontwikkeld. Een Elke Dag Woorden Diarree. Het kan nog erger want ondanks de stortvloed aan zinnen kwam er geen zinnig woord uit. Ik bleef op de achtergrond en trok mijn pet dieper over het hoofd. Stel je voor ze herkende me. Oké de gemiddelde oudere laaft zich aan een slow traplift, vleeskleurige steunkousen, een lelijke leren sta-op-fauteuil, een opgeknapte camper met dieselmotor, een gekleurde rollator met zitje, de wekelijkse patiencemiddag en gillende ukkies. Mijn oude kennis had duidelijk een zwak voor wijn want haar volume ging over de wettelijke decibelgrens heen. Ze orakelde dat ze nu moest opletten in het verkeer omdat de boetes met 10% verhoogd waren. In dat kader een paar topboetes die de schatkist behoorlijk kunnen spekken:
Rijden met de telefoon in de hand 420 euro, onnodig links rijden op een autoweg 270 euro, rechts inhalen 300 euro, geen richting aangeven 120 euro. Hiermee kom je gelijk in mijn ergernisgebied. Ik breng vele uren per dag op de weg door en zie nog heel veel quasi chauffeurs met het mobieltje tegen het hoofd gedrukt. Op autowegen moet je van de uiterst rechtse baan helemaal naar de linker baan gaan om de hufters op de middelste baan te passeren. Haal je gewoon rechts in krijg jij zelf 300 euro boete en de hufter kan door in de verkeerde baan. Richting aangeven is volstrekt uit de mode of het nou een fietser of een automobilist is. Als ik politieagent was zou ik elke dag mijn salaris dubbel binnen roeien. In de praktijk gebeurt er nu totaal niks. Na deze conclusie en nieuwe ontdekkingen ben ik bovenmatig teleurgesteld weer naar huis gereden. Daar werd ik getrakteerd op een bon voor claxonneren: 300 euro excl. 9 euro administratiekosten. Ik had kort, vol ergernis, getoeterd op een fietser die geen richting aan gaf waardoor ik vol in de remmen moest. Als dank dit bonnetje van het Centraal Incasso Bureau. Die avond heb ik meer vloeken geuit over onrechtvaardigheid dan ik ooit in deze rubriek kwijt kan. Het kan  $#&*%%&^@!!$  verkeren. NONDEDJUU!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.