FABELACHTIG GEHINNIK 1736

Beginnende cowboys kunnen binnenkort niet meer terecht in de draaimolen in de Efteling, laat staan op de kermis. Dierenrechtorganisatie PETA wil dat alle houten en kunststof paarden worden verwijderd uit de attracties, world wide. U kent mij. Dus u weet dat ik lachend een gemeende vloek niet kan onderdrukken. Sterker, ik gil vervolgens mijn emoties er keihard uit en ben nog voor de start van vasteloavend zó schor dat ik het lied ‘Er staat een paard in de gang”, niet meer kan mee bléren. Zelfs de rustige tekst van ‘A horse with no name’, die ik vrijwel dagelijks zing, komt er niet meer uit. Geef dat beest ook gewoon een naam, verdomme, is dat ook opgelost. De Rolling Stones staan eveneens debet aan de ontstane problemen want zij krijgen hun ‘Wild horse’, nog altijd niet onder controle. De film ‘De paardenfluisteraar” zal ook wel verboden worden. Wat een gezeik. Ach Nederland zal wel weer meegaand zijn en alle paarden afbreken, doen ze altijd. Vraag dat maar aan alle leidinggevenden van de VOC. O ja. Zwarte Piet is al geruimd, volgend jaar zal de Sint in alle eenzaamheid arriveren in Nederland want dan is ook zijn schimmel Amerigo gecanceld.
Nader onderzoek leert dat Peta een in  1993 opgericht clubje is dat staat voor de moreel verantwoorde behandeling van dieren. Zouden ze niet in de gaten hebben dat de kunstwerkjes in de Efteling, attracties, en op de carrousel geen levende wezens zijn? Zou kunnen want Peta leden zijn gedreven en hebben een rode lap voor de ogen. Dan krijg je dat. Ook zijn ze een beetje tegenstrijdig, want als je de carrouselpaarden vervangt door motoren en auto’s dan staat er wel weer een groepjes milieuactivisten op. Dat is Nederland op zijn smalst, en wij geven al die idioten een podium om zich te manifesteren, afschuwelijk. Daarom begin ik steeds meer haat te ontwikkelen tegen het, door de demissionaire Mark Rutte geroemde, ‘GAVE’ landje.
Inmiddels zijn diverse organisaties in rep en roer over de waanzin van PETA. De kermisbond, de ruitersport, managehouders, waarschijnlijk ook de verenigde paarden zelf. Ik vraag me af of het gaat om hengsten, merries, veulens, ruinen, pony’s, dekhengsten of specifieke rassen zoals de Arabier, IJslander, het Friese paard, de Fjord of een Haflinger? Het wordt allemaal een beetje onoverzichtelijk.
Ik hoop dat tijdens de onderhandelingen rond het vormen van een nieuw kabinet eisen worden gesteld aan actiegroeperingen. Om te beginnen moeten ze minimaal 1 miljoen volgers hebben, ze dienen serieus te zijn, ze moeten allemaal keurig gekapt en geschoren zijn en een vaste baan van minimaal 32 uren hebben. Zo niet dan moeten we ze gewoon beschouwen tot zielenpoten die van hun actie een hobby hebben gemaakt. Een soort carnavalist hoewel die spotten slechts 3 dagen met zichzelf. Alaaf.  NONDEDJUU!!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.