DOORGEDRAAID 1735

Matthijs van Nieuwkerk zat enige tijd in zijn boerderij op het platteland van Eefde en hoopte eindelijk weer aan de slag te gaan. Of schrijf je SLAG in zijn geval met ‘cht’? Rond de scheiding van zijn tweede vrouw verscheen in november 2022 een groot artikel in de Volkskrant waarin kond werd gedaan van de manier waarop Matthijs zijn redactie en productie leidde. Het moet op tirannieke wijze zijn geweest. Zwaar grensoverschrijdend aldus het rapport van de Commissie van Rijn over alle misstanden bij de NPO. Hoewel het rapport een publieke-omroep-breed onderzoek doet vermoeden, handelt het merendeel van de conclusies over van Nieuwkerk. Waarschijnlijk met ingehouden emoties zat Matthijs afgelopen week bij zijn nieuwe vriendin te mokken in haar huis te Enschede. Want ja in Eefde met ongeveer 4000 inwoners ben je natuurlijk talk of the town. Dus wegwezen daar.

Ik vraag me af waarom het nodig is om een angstcultuur te schapen achter de schermen onder de eigen redactie en andere medewerkers die zich het schompes werken om hem succesvol te laten acteren. Ze kregen uitbranders van de zwaarste orde, hij greep sommigen bij de keel, trok anderen over de tafel en brak mensen verbaal totaal af. Smeet met alles wat hij kon grijpen en gedroeg zich als een wildbeest. Oké, het is waar, hij heeft De Wereld Draait Door (DWDD) groot gemaakt, maar hij vergeet gemakshalve dat het mede dankzij zijn redactie was. Zelfs de visagiste en de kapster schold hij de huid vol. Na ja, zijn haar heeft nog nooit goed gezeten. En dat de visagiste misschien een goed bedoelde opmerking heeft gemaakt over zijn getuit mondje, dat hij elke dag vormde, zal hij ook wel niet waarderen. Een vlotte babbel, de altijd ontspannen lach, de populaire bengel uithangen, een amicale omgang met de gasten die aanschoven en de feitelijk leuke formule, zorgden dat DWDD een topper werd bij de NPO. Dat mag ook wel voor een jaarsalaris van € 363.000,=  met een ongekende hoeveelheid emolumenten. Niemand had in de gaten dat van Nieuwkerk buiten de spiedende lenzen van de camera’s een heel vies karaktertrekje ten toon spreidde. Dat werd publiek toen in de herfst van 2022 de bom barstte en medewerkers vertelden hoe vreselijk Matthijs van Nieuwkerk daadwerkelijk is. Matthijs was boos na de publicatie, spartelt tegen en wil verhaal halen, maar het is te laat. Het doek van het populaire DWDD valt. Afgelopen week verscheen het rapport van de Commissie van Rijn en bleek niet alleen verschrikkelijk grensoverschrijdend gedrag in vele vormen. Ook lijflijk- en  sexueel grensoverschrijdend gedrag komen op de proppen. De uitkomsten van het rapport zijn vernietigend. Zo zwaar zelfs dat vandaag RTL het (al getekende) contract voor een herstart met Matthijs, in de ijskast legt. Het zou ook te maf voor woorden zijn als de populaire presentator zijn machtsmisbruik wordt vergeven en hij haast naadloos verder kan gaan bij de commerciële omroep. Ik denk dat er nu nog weinig toekomst rest voor Matthijs. Hij heeft duidelijk aangetoond dat hij onder druk totaal DOORDRAAIT. Wat ik niet weet is of het programma, aan de bizarre optredens achter de schermen, zijn naam te danken had? NONDEDJUU !!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.