HIMMELHOCH   1730

Momenteel train ik intensief voor een doel dat de naam draagt: Himmelhoch springen. De reden voor dit schijnbaar nodeloos energie verspillen is het feit dat de laatste dagen de kranten grotesk koppen over kadootjes. We krijgen namelijk allemaal in 2024 meer geld in de knip. Nou daar wil ik wel een sprongetje voor maken hoor. Vandaar mijn bespottelijke training om hoog van de grond te jumpen. Feitelijk krijgen we niet meer dan een aalmoes, gezien de enorme inflatie die we ondergaan, en toch heb ik de neiging tot springen als een clown met extreme ballenjeuk. Mochten de dotaties tegenvallen dan verbrand ik hierdoor in elk geval een deel van de enorme vetvoorraad die mijn lijf in de feestelijke decembermaand onderhuids heeft aangelegd. Ik kom gaatjes in mijn riem te kort. Aan de verkeerde kant wel te verstaan! Dus laat mij maar jumpen.
Ondertussen kijken meer mensen vooruit naar 2024. Altijd zijn er weer ‘zieners’ die voorspellingen doen. In Nederland is dat ondermeer Liesbeth van Dijk. Liesbeth kan ook als de witte-wijnkoningin van Nederland worden betiteld. Door de nevel die de wijn laat ontstaat ziet zij de toekomst. Eerlijk gezegd heb ik dat ook, na vier speciaal biertjes. Het paranormale veld is voor mij een soort fantasiewereld. Bladerend door de nieuwe waarzeggerij kwam ik profetie tegen als: In de Rotterdamse haven ontploft een magneetbom waardoor chaos ontstaat. Joost Klein doet het goed op Songfestival. Mona Keizer wordt de nieuwe premier, terwijl Wilders op zijn beveiliging moet letten. De gepantserde Audi van Willem Alexander loopt averij op. Nederland maakt geen kans op het EK, waar Spanje gaat zegevieren.
De Bulgaarse voorspelster Gushterova die akelig griezelig, nauwkeurig voorspellingen heeft gedaan in het verleden, zoals de aanval op Amerika (Twin Towers), verongelukken van Diana, en haar eigen overlijdensdatum liet tal van zaken na. 2024 wordt volgens haar een jaar vol kommer en kwel, door de inzet van biologische wapens. Zij meldt ook dat Poetin door een landgenoot van het leven wordt beroofd en talloze terreuraanslagen Europa gaan treffen. Tel daarbij op dat het klimaat, angstaanjagende vormen gaat aannemen. Cyberaanvallen zijn niet van de lucht, het leven komt onder druk te staan door attaques op elektriciteit, waterzuiveringsinstallaties en cruciale infrastructuur. Andere heldere kijkers hebben het over een Pauswisseling en een koning die verjaagd gaat worden. China gaat zich mengen in gewapende conflicten. Of dat positief of negatief uitgelegd moet worden? Geen idee. Het kan alle kanten op vallen. Onze nationale kampioen lelijke, onverzorgde grombeer, Maarten van Rossem meldt in de media dat hij niet in die onzin gelooft. Hij noemt de voorspellingen vaag omschreven zodat je er alles uit kunt lezen, wat je maar wil.
Buiten trekt een giga knal alle aandacht. De ramen kraken er vervaarlijk van, en mijn lijf trilt van de schrik. Ik zal ook een voorspelling doen: Binnen drie jaar is het afgelopen met vuurwerk voor de consument. Met dit laatste bericht maak ik een extra vreugde sprong, samen met mijn labradoedel. En ik bemerk dat ik al Himmelhoch kom; de kleurrijke kruitdampen van de vuurwerkbommen raak ik met mijn kruin. NONDEDJUU !!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.