SNOBISME  1727

Enkele kappertjes sprongen nogal paniekerig uit het samengeperst broodje waar, aan het eind een gekarteld wit gebit gehakt maakte van al dat moois. Als een hakselmachine ging de combinatie snijtanden, kiezen en kaken te keer. Het kan niet altijd echt gezond zijn voor het maag- lever- en darmstelsel. Aangeprezen menu’s worden als totaal, exclusief verkocht. De delicatesse doet je smaakpapillen fonkelen van plezier. De met zorg geselecteerde elementjes schenken je het eeuwige leven en dit fraais krijg je alleen hier op je bordje, aldus de gannef die in de functie van propper met veel bravoure de voorbijgangers naar binnen lult. Het exclusief vreetschuurtje waar we deze zaterdag hebben afgesproken oogt veel belovend en toch voel ik onderhuids een patserige sfeer met veel gebakken lucht. Afwijkend van een sterrenrestaurant is deze hut een excentrieke vreetschuur. Enerzijds zucht hier het sjiek, anderzijds voel ik een vleug Mc Donalds. En als ik voorzichtig naar de menuprijzen kijk voel ik een juk op mijn schouders drukken, welk elk sterrenrestaurant mee zeult. Sterker, een loodzware pers die mijn beurs tot de laatste druppel leeg drukt. De openkeuken oogt professioneel met een batterij, in uniform pak gehesen, personeel. Hoewel de geluidloze afzuigkappen goed functioneren ruik ik snobisme in the air. Dit is een plek waar je gemakkelijk van je geld afkomt terwijl de honger voort knaagt. Toch vermaak ik me opperbest en ben onder de indruk van de presentatie. Of mijn credit card dit akkefietje ook trekt? Ik voel plots zweet in mijn nek. Ach er is altijd een escape,  urenlang afwassen NONDEDJUU!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.