MUZIEK DES DOODS   1720

Als fervent festivalbezoeker stonden twee dance-events hoog op mijn bucketlist : Burningman in de Nevada woestijn (Black Rock Desert) en het Supernova Sukkot Gathering in Israël, dit jaar bij toeval in de Negev-woestijn op enkele kilometers van de Gazastrook. Beide festivals staan bekend om de aanbidding van vriendschap, love, vrijheid en kunstzinnigheid. Alles aaneengeschakeld door dance in diverse vormen zoals house en rave. De hoge kostenpost weerhield me tot nu toe van deelname. Daarnaast moet je haast een bovennatuurlijk talent hebben om het bezoek aan Burningman festival te kunnen organiseren vanuit Nederland. Restte de Israëlische versie van Universo Parello. ‘ Iets om naar uit te kijken’, stond achter mijn opsomming op de wishlist.
Na de laffe aanval met honderden moorden, verkrachtingen, folteringen en ruim 200 ontvoerden heb ik dit feest resoluut doorgestreept. Wat is de mens toch een afschuwelijk wezen, vooral zij die zich door macht gesteund misdragen.
Je zal vreugdevol op een heerlijk feestje staan te genieten van alle liefde die je om je heen voelt. En plots…  De Supenova Sukkot bezoekers hoorden als laatste klanken de met bombastische bassen omgeven rave. Gevolgd door het geluid van alles vernietigende mitrailleurs en een leger terroristen die op alles schoten wat bewoog. Feitelijk een soort muziek des doods. Hoe kan men toch zo diep zinken? Vraag ik me af.

Steeds weer blijkt dat menig mens zijn evenbeelden vermoordt om drie essentiële zaken: Godsdienstwaanzin, water en olie.  Wie me wil corrigeren en nu ook roept ‘Wat denk je van macht en land?’, dan is mijn antwoord. Die  elementen vallen onder de hoofdmoot.
Mijn Bucketlist kent nu twee vette doorhalingen. Ik zal niet meer gerust naar Israël afreizen en Burningman is me te ingewikkeld. Wanneer ik diep nadenk begin ik steeds minder zin te krijgen om te feesten in een onbekende omgeving waar de sfeer plots kan omslaan. De wereld lijkt op ontploffen te staan. Nondedjuu!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.