COMPROMISSTEL 1718

Zij, een gezellige wijsneus die haar zin altijd krijgt, een ware raskat met hondstrouwe ogen. Hij, een stoere labrador, die alleen blaft als het niet nodig is. Samen altijd in voor alles, althans naar de buitenwereld toe. Een overvriendelijk duo van het ergste soort. Wat denken ze werkelijk? Het zijn onze vriendelijkste vrienden en keuren alles goed. Ze aanvaarden onze cadeaus en ideeën met flair, dat je denkt dat ze spontaan klaarkomen van vreugde, maar is dat wel zo? Maar wat denken ze in het eggie? Hun karakters zijn niet de peilen. Boven op dit gedrag hebben ze daadwerkelijk een hond en een kat. Soms verdacht ik mijn ami’s ervan dat ze hun eigen vee imiteren. Zo schuurt hun kat haar hoge rug langs het ontbloot been van mijn vrouw of van mij. De hond stopt geheel onverwacht zijn natte neus recht in je kruis. Dat is niet bepaald sfeer verhogend. Trouwens, een huisdier is altijd killing voor je sexleven. In veel gevallen veroveren ze een plekje in je bed, en daarna gaan ze een stapje verder en slapen tussen de voeders in. En als zo’n uit de kluiten gewassen leuke puppy of schattige kitten, die ooit je hart veroverde, eenmaal in het midden ligt is de erotiek voorbij. Je kunt dan enkel over de haarbal en diens vlooien heen, elkaar een heerlijke nachtrust wensen. Aan iets anders hoeft het mens aan de andere kant van de behaarde rug niet te denken. Ja oké jarengeleden, toen we ook nog waren gezegend met een duo pets ben ik er in jeugdig enthousiasme wild overheen gejumpt… dat was geen succes. Een kat keek ons met half geopende ogen aan, alsof hij wilde zeggen: ‘het zal niet waar zijn…’.  De hond nam graag deel en sprong op mijn zwetende rug, liet een stinkende wind en produceerde lichaamssap achter op mijn billen. Want het wond hem wel erg op. En dan mag ik nog van geluk spreken dat hij zijn neus niet in onze werkende voortplantingsorganen stopte. Nee, voor mij geen dieren in ons huis noch in bed.
Terug naar onze vrienden. Thea en Theo. Ze zijn feitelijk hetzelfde als hun huisdieren; ze zien er schattig uit, je weet niet wat je aan ze hebt, en ze verrassen je schaamteloos met onverwachte acties.
Daarom heb ik in eigen kring voorgesteld om heel traag afstand te nemen van dit ongetwijfeld goedbedoelende eigenzinnig compromisstel. Ze zijn te overdreven aardig en dat vind ik vooral ongelimiteerd akelig. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.