RIDICUUL    1716

Mijn favoriete burgemeester in ons land is ongetwijfeld (maar niet heus) Femke Halsema, de Groen Links aanbidster. Amsterdam is echt niet blij met dit groene mens. Ze is de idealiste van het milieu en de natuur. Haar voorganger Eberhard van der Laan was een burgemeester met hart voor de zaak die met veel flair en tact, gevoelig en met inzicht, de hoofdstad bestuurde. Hij oogstte sympathie bij alle bevolkingsgroepen en nam ook voor elk individu de tijd. Een geweldenaar. De stijve Femke kan daar bij lange niet aan tippen. Zij draait onze wereldbekende grachtenstad de nek om. Ze wil de wallen opheffen en de arme meisjes ergens aan de buitenkant plaatsen. Het effect van dat besluit ontgaat haar. Dat het helemaal mis gaat lopen is vrijwel zeker. Nu Ajax in de diepe kelders van de afgrond bungelt wordt zij wakker en wil netten hangen tussen supporter en veld om het vuurwerk en plastic bekers op te vangen. Ze wil oproerkraaiers die de naam ‘supporter’ dragen straffen en een levenslang stadionverbod opleggen. En ze denkt na om grote festivals te minderen in kwantiteit. Een vergunning krijgen ze dus niet zomaar, er moet aan een boekwerk vol voorwaarden worden voldaan. Festivals kunnen door dat beleid geen risico’s meer lopen en zullen doodbloeden. Femke snapt dat niet. De groene tante gaat nog verder en heeft de stad al afgesloten voor het verkeer. Haast alles wordt omgeleid. De parkeerkosten in de stad zijn so wie so niet meer te betalen. Iedereen klaagt steen en been. Ze had de toeristen toestroom willen beteugelen. In de coranatijd was ze daar zeer succesvol mee, denkt ze. Hahahahah iedereen zat in quarantaine. Op dit moment overstijgt het bezoek aan de stad alle records. Ja ja, die Femke is een topper. Laat me niet lachen. Nu heeft ze weer een mooi maar onuitvoerbaar plan gelanceerd: Vanaf 2025 mogen alleen nog maar elektrische bootjes in de grachten varen. Dat is al over 15 maanden! Ze houdt wel van vaart maken echter voor overpeinzing, zelfreflectie, overleg, wikken en wegen etc., heeft ze volgens mij nog nooit gehoord. Hoe wil je in 15 maanden 7000 bootjes uit de grachten verbannen en deels vervangen door elektrische exemplaren? En stel dat er om te beginnen straks 1000 van die milieuvriendelijke, dus groene vaardobbers, in de grachten verschijnen… Waar moeten die hun batterijen opladen? Amsterdam heeft nu nul oplaadplekken voor vaartuigen.  Alweer een ridicuul idee van deze door kaakkramp geplaagde burgemeester. Haar eerste ambtstermijn zit er volgend jaar op. Ze wil een tweede termijn starten waarmee Amsterdam weer zes jaar met haar zit opgescheept. Niet alleen Ajax is naar de Filistijnen, ook Amsterdam gaat zo naar de haaien. NONDEDJUU!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.