GLADJANUSSEN 1713  

Het gebeurt anno 2023 nog steeds; gladjanussen die georganiseerd meisjes versieren en God mag weten wat nog meer. En dat ongewisse deel in dit verhaal kan ik zo oplepelen maar net niet bewijzen. Laat ik bij het begin beginnen. Een populair hotel op een feesteiland hier tweevlieguren vandaan houdt enkele dancefeesten per week op haar giga grote binnenplaats. Naast een imposant podium tref je een zwembad aan, een vippodium en rondom kamers over meerdere verdiepingen. De begane grond beschikt tevens over een afgebakend gazon. Een kamer hier huren lijkt op de aankoop van een kamer, hoewel, je krijgt er ook wat extra zaken bij, zoals meerdere uitstekende concerten per week. Concertbezoekers betalen tot wel 90 euro per persoon voor een dergelijk evenement.
De gemiddelde consumptie -waaronder ook een klein flesje water – kost er 14 euro. De gast die een kamer huurt neemt zijn eigen drank mee. Bij aanvang van een concert zo tegen de klok van 18 uur in de middag is het in de meeste kamers heel rustig. Een uur later komt de stroom van jong publiek massaal op gang. Dan ook gaat bij een paar strategisch goed gelegen kamers de deur open en verschijnen wel 10 tot 12 personen -per kamer- op het grasveld ervoor, terwijl de kamer feitelijk bestemd is voor twee tot vier personen. Hun leeftijd hangt rond de dertig jaar en een paar goed gebouwde kerels dansen met ontbloot bovenlijf op de alsmaar harder klinkende en opzwepende muziekritmes die uit de zware installatie knallen. In Nederland mag men tot max 100 decibel uit de boxen jagen, hier gaat het over de 110 heen en dat is vele malen meer dan de 10% overtreding die je denkt te meten. Inmiddels verschijnen goed geklede, strakke mooie mannen buiten, ze stappen uit het poortje van de omheining het vrije festivalgebied op. Je ziet hun ogen scannen naar een prooi voor vanavond. Links en rechts maken ze een praatje met onervaren mooie vrouwen want je ziet ze gelijk smelten. Een voor een en breed lachend worden de vrouwen uitgenodigd om op het grasveld voor de kamer een shotje te drinken. Twee uurtje later zie je meerdere vrouwen binnen het werkgebied van de gladjanussen staan. Ze worden dronken gevoerd, en wie weet, gedrogeerd. Sommige meiden staan als wilden te dansen en zweten als een das. Een paar andere zitten in een diepe stoel buiten en praten als op hol geslagen met de mannen. Als een privé detective stel ik mij in de omgeving op en zie dat af en toe een meisje mee naar binnen wordt genomen. Daarbij valt me op dat aan de binnenzijde een zwaar donker gordijn hangt zodat je amper naar binnen kunt kijken. Ik houd vol want wil hier meer van weten. Eindelijk, richting middernacht krijg ik een blik naar binnen. Onderuit gezakt zie ik meerdere vrouwen op en rond een bank en fauteuils hangen bij een tafel die vol staat met drank. En ik fantaseer er verdovende spullen bij. Het voelt niet goed en ik erger me dat dit hier allemaal zo maar mogelijk is. Steeds meer dames die eerder op het grasveld werden uitgenodigd verdwijnen naar binnen tezamen met de gladde jongens die plots meer interesse ontplooien voor het interieur dan voor het concert dat buiten nog vol bezig is. De beveiliging heeft er geen oog voor, de gasten zijn blijkbaar heilig en kunnen doen wat ze willen. Mijn intuitie meldt dat binnen zaken gebeuren die geen enkele meid met onbedwelmde geest, zou willen ondergaan. Het zal je dochter maar wezen. NONDEDJUU!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.