ZOMERSCHEIDING     1706

Na de zomervakantie worden de meeste scheidingsverzoeken ingediend en vervallen weer duizenden huwelijken in ons land. Soms zie je stellen lopen en hoor je gewoon het knarsetanden van een van hen of de non-verbale acties die boekdelen spreken. Je ziet dat de ooit zo geliefde partner is verworden tot een kwelgeest van de eerste orde.
Zo zag ik op een terras twee stellen zonder veel woorden rond te kijken. De dames gaven elkaar een seintje en verdwenen naar het toilet. Hoewel ik hen niet kon verstaan was het wel duidelijk, de heren waren de dames beu en waarschijnlijk ook omgekeerd. Ik vermoed dat ze vielen in de categorie, prachtige vrouwen maar niet aantrekkelijk. Meer van die loeders met een gecamoufleerd kutkarakter die veinzen zachtaardig en lief te zijn maar in de praktijk barbaars en op jacht naar macht over hem en cash. Een soort rat in transitie die tot een bloedhond is verworden voor de ooit kwijlende ega die steeds achter haar aanholde met zijn creditcard in de aanslag omdat hij anders de helft van zijn vermogen kwijt raakt. Vandaag voorspel ik hen dat niet alleen de vakantie naar de verdoemenis is maar ook de relatie is gebroken. De stemming aan tafel was koud. De mannen zuchtten naar elkaar als aangeschoten wild die samen ten prooi waren gevallen aan aasgieren.
In de stad kom ik soms gasten tegen die in het kader van een vrijgezellenfeestje, als idioten verkleed, onderweg zijn naar de bruiloft van een van hen. Op zulke momenten wil ik de bruidegom in spé door elkaar schudden en waarschuwen voor het gevaar dat huwelijk heet. De ooit zo geliefde partner kan transformeren tot Persona non grata. Eén wil altijd de baas spelen over de ander. Sommige onderdanen pikken dat, anderen niet en in het laatste geval is het hommeles. Wat is de remedie? Denk goed na, neem eventueel je verlies en weet dat je maar één leven hebt. En dat leven kan oneerlijk hard zijn. NONDEDJUU!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.