GEËNCENEERD  1705

Wat een vals weekend ligt achter ons en vandaag volgde weer een harde knal in politiek Den Haag. Er is geschiedenis geschreven want vandaag wierp onze Minister-President de handdoek in de ring. Laat ik u vertellen dat dit volgens mijn inschatting, allemaal op een achterbakse, gemene, vieze manier is geregeld. Aangezien alle partijen in dit spel een rol speelden heb ik met niemand medelijden. Wel met ons als kiezers, want wij zijn de pineut en onzekere, dure tijden staan ons te wachten.
Ten eerste, Groen Links en de PvdA besloten samen te gaan in één partij. Daarmee werd de weg geplaveid voor Europarlementariër tevens oud-Minister Frans Timmermans. Echter die hield de boot nog even af omdat de begeerde positie in het Torentje, nog steeds in handen was van opposant Rutte.
Rutte liet vrijdag het kabinet vallen omdat hij zich gesterkte voelde door de opiniepeilers, die zagen dat alle concurrentie op verlies stond en hij dus als demissionair Minister-President weer op pool positie kwam voor zijn volgende kabinet, Rutte vijf. Hij zal zich kapot gelachen hebben.
Helaas niet lang want in het weekend belde de belhamel van Groen Links, Klaver, om te melden dat ze Rutte wilden wippen uit het Torentje. Daarmee was de uitstekende uitgangspositie van Rutte foetsie. Ai dat deed pijn. Toch bleef Rutte lachen want zijn regeringsploeg zou zorgen voor de meerderheid. Die gedachte was wat voorbarig. D’66 leidster Kaag belde Mark op maandagochtend om te vertellen dat ze haar ploeg niet meer onder controle had. Ze kon niet voorspellen of ze voor Rutte zouden stemmen. Daarmee bedoelde ze feitelijk dat ze het voorstel van Groen Links en PvdA zouden steunen. De strop ging met die standpunten om de nek van Rutte die daarmee heel zwak kwam te staan. Deze drie partijen die allemaal angst hebben voor de komende verkiezingen duwden daarmee de sterkste concurrent van zijn zetel. Rutte verging het lachen alsnog en koos voor de uitgang. Hij hield de eer aan zichzelf en meldde dat hij uit de politiek stapte na 22 november, de dag van de nieuwe verkiezingen. Hiermee is het haast zeker dat Frans Timmermans de grote man wordt voor Groenlinks/PvdA. Die wil Nederland gaan leiden. Kaag gaat opstappen, Hoekstra van het CDA gaan weg, en wie weet wat er nog meer gaat gebeuren. Ik ben absoluut geen voorstander van Timmermans. Deze Limburger is helemaal doorgeslagen in het milieu en heeft Nederland al via de Europese Unie aan banden gelegd. Denk aan Stikstof, CO2, Vluchtelingen et etc. Die man kost ons miljarden terwijl het weinig uitmaakt op deze aardkloot. Hij is ook niet geliefd in de EU en kan heel boos worden als hij wordt tegengesproken.
Met bovenstaande heb ik willen aangeven dat wij domme kiezers constant voor het lapje worden gehouden. Er worden spelletjes gespeeld die we niet allemaal in de gaten hebben. Deze keer moesten ze met de billen bloot en is overduidelijk dat alles was geënsceneerd om na 13 jaar Rutte van zijn troon te stoten. U bent gewaarschuwd. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.