ONVREDE ALOM 1704

Rutte’s luiheid staat synoniem voor zijn werkwijze. Hij produceert alleen zweet alleen bij het mooipraten, ontwijken, beloven, Rutte is meer de bon-vivant van Europa die met iedereen behalve de Hongaarse president flirt. Zijn chronische lach; hij parkeert zijn bovenlip op een paar droge tanden zodat ‘t lijkt alsof hij lacht. Dat vraagt weinig inspanning en het resultaat is acceptabel. Oké hij ziet zijn bed niet veel en voor een bedpartners heeft hij al helemaal geen tijd.

Hij lult als Brugman en rijgt de feiten aaneen met beweringen die later niet blijken te kloppen en met verhalen die over alles behalve het actuele onderwerp gaan. Hij verspreidt met veel elan een bedwelmende gedachte bij ons. Hij is feitelijk een kameleon van het elite soort. ‘We leven in een gaaf landje’, roept hij zo vaak dat we het gaan geloven. Want Nederland zakt af naar een staatje dat zonder bombardement toch totaal naar de Filistijnen is. Honger, armoede grote problemen op tal van vlakken, stijgende prijzen met daarover nog eens zware belastingen. De rijen bij voedselbanken zijn mensonterend lang. Ziekenhuizen lopen dagelijks tegen een tekort aan medische hulpmiddelen aan. Huizen tekort, boeren in opstand, onvrede alom. Onze Koning gaat met het hele gezin en hofhouding ALWEER  met vakantie naar zijn miljoenen stulpje in Griekenland waar hij vorstelijk gaat genieten van zijn 2 miljoen kostende bootje. Waarschijnlijk is hij doodop van de staatsreisjes, lintjes doorknippen en een paar keer een niet zelfgeschreven toespraak voorlezen. Als we zijn vliegreizen, meestal met het regeringsvliegtuig, eens schrappen besparen we heel wat milieumaatregels om de CO2 terug te dringen. Maar blijkbaar gelden de strenge regels niet voor Oranjes. Dit ter zijde. Terug naar Mark.

Zelf vermoed ik dat onze Minister President zich na elke uitspraak moet melden bij tante Kaag die hem dreigt de coalitie omver te blazen waardoor Mark geen ‘baas’ meer van ons land is. En dat laatste kan hij niet verkroppen. Hij is gegijzeld en laat dat toe want als beloning mag hij de uiterlijke schijn ophouden dat hij de baas van dit wegzakkend maar gave landje is. Als je het vaak genoeg zegt ga je er zelf in geloven Mark. Denk daar eens over na tijdens je zomerreces van 8 weken! NONDEDJUU!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.