ANTI-VERPAKKING     1702

Al een aantal maanden zit ik aan een kartonnen rietje te lurken. Die lelijke dingen zijn onhandig, smaken vies en zijn nog aan de prijs ook. Nederland wil voorop lopen in de strijd tegen verpakkingsplastic. Dus werden de kunststof rietjes, die decennia in de drank staan, verbannen en vervangen door een absurd alternatief. Het kan nog erger… over twee weken gaat er een verbod op de frietbakjes in. Ze mogen nog wel gebruikt worden maar dan moet je er apart voor betalen. Je krijgt er geen statiegeld voor terug. De snackbar die toch al fors aan de prijs is, rijst daardoor nog verder richting restaurant prijzen. Statiegeld is bij blikjes ook nieuw, die mag je leeg aanbieden in de supermarkt en dan krijg je er geld voor terug. Holland wil altijd alles goed doen maar vergeet dan weer belangrijke zaken. Neem die blikjesmanie eens nader onder de loep. Er staat een heel kleine streepjescode op. Om deze leesbaar te houden moet de blik ongekreukt in de machine anders valt er niks te lezen en volgt een piep en weigering van de verzamelmachine. Dan ben je je geld kwijt. Nou ik kan je melden dat de berg aan blikjes die wij in een maand bij elkaar sparen gigantisch veel ruimte inneemt. Waarom mogen we die dingen niet gewoon plat slaan en dan inleveren? Spaart voor alle partijen heel veel ruimte uit. Daar hebben ze dus niet over nagedacht. En hoe had mijnheer Rutte gedacht dat de frietbakker een patatje oorlog, – speciaal of friet met een of andere saus, moet maken, of een frikandel speciaal, berenhap, of tiroler met alle toeters en bellen moet aanbieden? Dat hoort in een plastic bakje rare pief. Betekent dit ook het einde van de milkshake? Een kartonnen beker gaat snel lekken hoor. Er gaan al geluiden op dat mensen een eigen pannetje gaan meeslepen naar de frietkraam. Met die laatste ontwikkeling is de friet bakker niet blij. Waarom kan een duur betaalde ambtenaar niet met een subliem idee komen in plaats van dit houtjes touwtjes gedoe?
Ik erger me aan de plastic boodschappen zak bij de supermarkt. Die wordt met de week duurder en is ook slecht voor het milieu. Het alternatief zou karton zijn. Kun u mij dan eens uitleggen waarom de vakkenvullers met veel elan alle lege dozen tot gort scheuren terwijl die uiterst geschikt zijn om plasticloos de boodschappen in de vervoeren. Schandelijk vind ik dat fenomeen. NONDEDJUU !!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.