HARD SPELEN   1701

Mijn kleinzoon mag ik 1x per week een dag lang vertieren. ’s Morgens om half negen staat hij met meer energie voor de deur dan een kubieke meter van Max’s Verstappen favoriete drankje in blauwe blik, kan bevatten. Ik sta nog niet helemaal aan als hij arriveert en heb even tijd nodig om op te starten. Daar heeft hij geen boodschap aan. “Hoi opa, wat gaan we doen vandaag? Koop je me ook een autootje?” Dat laatste ben ik zelf schuld want hij krijgt wekelijks een nieuw exemplaar om zijn voorraad speelgoedvoertuigen uit te breiden. Menig speelgoed-uitbater zou er jaloers van worden. Jaren geleden hoorde ik opa’s zeggen dat ze na een dagje oppassen op de kleinkinderen helemaal uitgeteld waren. Dat kon mijn fantasie niet bevatten. Nu ben ik na een dagje oppassen zelf fantasieloos en lig voor pampus in de luie fauteuil waar ik eerder in slaapval dan kleinzoon lief, onder de dekens wordt gestopt. Oppassen pure topsport, knal hard werken!
Vorige week was ik optima forma voorbereid en had een dagprogramma gemaakt. Uit het buitenland liet ik een driedimensionale houten puzzel aanrukken. Samen met hem wilde ik die in elkaar zetten om als eindresultaat een prachtig model van een Harley motor te hebben. Ik keek er naar uit en hij ook. Alleen, kleinkinderen zijn ietwat ongeduldig. Feitelijk had ik al voorbereidende werkzaamheden moeten doen. Want na vijf minuten de onderdelen verlossen van het moederraam was hij het al beu. “Wanneer is de motor klaar?”.  “Zullen we buiten in het zwembadje gaan spelen?”. “Opa kom we gaan een ijsje kopen. Opa zullen we het vliegtuigje nog eens door de lucht gooien? Opa ik wil voetballen. Opa pak de auto dan gaan we naar de speeltuin. Opa waarom heb je geen springkussen? Opa, waarom kunnen apen niet praten? Opa, opa, opa…”.

Plots schrik ik wakker in mijn stoel. Mijn nek doet zeer, mijn mondhoek is nat van het gelekte speeksel. Hij is alweer naar zijn ouders. Ik heb onrustig geslapen na een zeer enerverende dag met het nageslacht. Wat heb ik weer genoten met hem. Alleen ben ik total loss want oppassen is werken, pure topsport. Gelukkig heb ik een volle week om de accu weer op te laden.  Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.