VLOEK-CONTINUITEIT 1700

Deze 1700ste column is een ode aan de belachelijke ontwikkelingen. De media wil deugen tegen heug en meug en deint op de wensen en sturingen van de regering en de maatschappelijke ontwikkelingen mee. Wat betreft instituten als de NPO vind ik dat nog normaal ook, want de regering bekostigt hun doen en laten. Minder vind ik dat daardoor enige vorm van zelfreflectie in het gedrang dreigt te komen. Jammer of beter gezegd het is verwerpelijke journalistiek.
Een rare ontwikkeling tref ik ook aan in de mode. In de sixties liep de vrouw op het strand in zeer weinig textiel, zo niet bloot. Bovenstukjes waren uit de gratie. De mannen deden gewoon mee met een kleurig stukje stof aan een veter, dat amper alle juwelen binnen boord hield. Tegenwoordig is op het strand de preutsheid uitgegroeid tot een uiting van schaamte. Mannen dragen zwembroeken tot op de knieën en douchen in de onderbroek zodra er een levend wezen in de buurt is. Vrouwen dragen bedekkende badpakken of bikini’s van ruime snit. Het moet niet gekker worden. Die preutsheid kan leiden tot een afname van de westerse bevolkingsgroei. Onlangs produceerde Adidas een badak vooor mannen. Geen borsten maar wel een flinkel bobbel in het kruis. Klassiek liberalisme? Vroeger droegen mannen immers ook al rokken, zie de Schotten. Toch wordt mijn zienswijze op dit alles niet opgerekt door een voortschrijdende gedachte.
Op menige werkplek heerst de woke cultuur in optima forma. Men durft niets meer. Zelf geen goeie grap, steeds loopt men de kans beticht te worden van grensoverschrijdend sexueelgedrag. Zou jij het in je hoofd halen om zo maar iemand een foto van je pikkie te sturen? Ikke niet hoor. Daarom is mijn uitleg dat de ontvanger en de afzender van dergelijk digitaal materiaal al iets verder in de materie zitten. Met andere woorden, er is meer aan de hand. Zelfs Ajax is hierdoor naar de kloten en zal de eerste decennia niet meer het niveau van 2020 aantikken. En die zelfde potloodventer heeft nu het onbeduidende Anderlecht kampioen van België gemaakt. Had een goed gesprek intern bij Ajax geen beter resultaat geweest? Waarom dit overhaast besluit? Een andere ontwikkeling is het om zeep helpen van diverse bedrijfstakken waaronder de agrariërs en de bouw vanwege Stikstof. Mijn God mensen, we kunnen een maand lang Nederland helemaal stopzetten, de adem inhouden en dan nog zal er weinig veranderen want als er een zuchtje wind uit de Oosthoek waait worden we overspoeld met alles wat we zelf weren. We helpen zo ons eigen land om zeep. Oorzaak is vooral dat de westerse stedeling, die nog nooit een koe gezien heeft en wetenschappelijk onderzoek doet om te achterhalen waar de melk vandaan komt, helemaal van de pot gerukt is. En Mark onze groter leider lacht verder, ontwijkt elke tackle als Mbapé en knikt altijd vrolijk ‘ja’ als hij daarmee voordeel behaalt. Ik heb er geen zin meer in maar ben optimaal bereid om tot in lengte van dagen te blijven vloeken. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.