PLOGGEN           1699

Hoewel vele buro Halt medewerkers ondersteund door ambtenaren, de bermen afstruinen, is het ongelooflijk dat er nog altijd veel straatvuil ligt. Ik vind het zelf de verloedering van een omgeving. Zelf snap ik niet dat iemand zo A-sociaal kan zijn om zijn afval zo maar op straat te mikken. Hun instelling is dus ‘laat anderen mijn rommel maar opruimen, boeien.’ Nu statiegeld op de blikjes wordt gezet zal het blikgoed wel afnemen. Maar het verpakkingsplastic en lege verpakkingen van Macdonalds blijven schering en inslag waardoor het zwerfvuil aangroeit in het straatbeeld. Een vervuilde wijk trekt vernieling en criminaliteit aan, een schone wijk staat voor veiligheid. Tal van vrijwilligers wandelen rond en ruimen geheel belangeloos de rommel op. Ze komen elke dag terug met zakken vol afval. Onlangs was ik bij MacDrive en zag om de tien meter een zwarte kunststof doos langs het gebouw staan. Niemand die erop let maar ik schrok ervan. Het zijn rattenvallen, niet vreemd dat er ratten lopen want als de jeugd alles op straat mietert voer je dit ongedierte. En ze planten zich voort als de konijnen. In Zweden is het een nationale sport geworden om te gaan PLOGGEN. Ploggen is een samentrekking van plastic opruimen en joggen. In de praktijk was dit heftig en is het joggen vervangen door wandelen. Plat gezegd; de Plogger ruimt de zooi van de anderen op.
Ik zou me kapot schamen als ik zaken op straat smeet. Het is zo gemakkelijk en zoooo aso om het autoraampje te openen en de chips- en andere snoepzakken de vrije loop te geven. Kijk eens om je heen wat er allemaal ligt. Echt niet normaal. Rokers doen er nog een schepje boven op door de peuk, meestal in de vorm van een filter, weg te schieten op de openbare weg. Ze hebben totaal geen benul wat ze doen. En omdat het zo eenvoudig is gebeurt het steeds meer. Zo’n filter heeft jaren nodig om af te breken. Mijn visie is dat handhaving veel strenger moet optreden tegen de vervuilers. 1 peuk betekent de hele straat schoonmaken onder supervisie van buro Halt. Ongeacht de leeftijd. Gewoon opruimen. Hondenbezitters die de kak van hun viervoeter laten liggen mogen ze van mijn hun hond afnemen. Ooit riep zo’n dog-aso dat hij hondenbelasting betaalt en dus niks opruimt. Mijn antwoord, ‘buiten het feit dat je in deze maatschappij niet thuishoort kan ik je vertellen dat ik WOZ belasting betaal en dat toch de gemeente niet van plan is om daarvan mijn woning te onderhouden. De paar hersencellen die hij had konden dit antwoord niet bevatten. Hij keek me aan als een botsauto gaf een ruk aan de lijn en liep verder. NONDEDJUU !!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.