PROBLEMATISCHE POLITIEK  1687 

Ze werken als les cafards (om het sjiek te zeggen). Je kunt ze wegjagen, ze blijven terugkomen, steeds in grotere getalen. Net een soort kakkerlak dus. Afgelopen weekend verschenen ze weer volop in het straatbeeld. Eerst posters met van die quasi lachende figuren. Ik vroeg me gelijk af wat er in deze tijd nog te lachen valt… ondanks het pokkenweer, de oorlog in de achtertuin van Europa, energiecrisis, toeslagenaffaire en de toestroom van asielzoekers, blijven zij ontspannen lachen. Ja hoor het gaat over de kandidaten voor de komende Statenverkiezingen. In hun plaats zou ik me met zweet op het voorhoofd laten fotograferen, zittend achter een bureau. Dan begreep de kiezer dat er gewerkt wordt om die enorme problemen van tafel te krijgen. Zodat dat de kiezer niet meer klaagt. Zorg dat Nederland weer Nederland is, zonder armoede, zonder een onterecht hijgende overheid in de nek van veel mensen. Zonder de alsmaar stijgende ellende bij de Nederlanders. Je kunt die gasten in driedelig grijs met stropdas of gehuld in een mantelpakje geen van allen vertrouwen. Ongelooflijk dat ze zich nu weer op straat vertonen. Veel gelul, weinig wol, en als de stemronde voorbij is, zie je ze nergens meer, willen ze niets meer met het klootjesvolk te maken hebben. Zwijgen ze als het graf en doen wat ze willen. Sowieso worden alles beloftes gelijk weggestreept.
De regerende politici hebben er een potje van gemaakt, Rutte is al vele keren weggejaagd en steeds komt hij weer terug. Om hem heen sneuvelen aan de lopende band ministers, terwijl the boss himself doet alsof zijn lange neus bloed, alsof zijn rubberen ruggengraat nog stevig is, alsof zijn lach echt is. Hij lijkt wel een hypotheek te hebben genomen om eigenaar te worden van het Haagse Torentje. Wat is dat VVD opperhoofd voor een stuiterballetje, die liegt als Pinokkio, op elke aanval ‘sorry’ zegt, buitenlandse Staatshoofden fêteert en lacht alsof hij naar een cabaretvoorstelling zit te kijken.
In Europa voert hij onmachtfolklore uit, wat betekent dat hij overleg op overleg voert, lacht, handen drukt, kust en knuffelt en uiteindelijk met lege handen naar huis keert.
We hebben nu de kans om ze aan te pakken. Hoe? Als bijvoorbeeld de BBB, Ja21, PVV en Volt winnen en in de eerste kamer de meerderheid krijgen dan ligt de regering aan het infuus en zal spoedig vallen. Daarna kunnen we een nieuwe regering kiezen. Blijf vooral geïnteresseerd de boel volgen want nooit weer, mag er zo iets ernstigs ontstaan als: de toeslagenaffaire, de afhandeling rond de Groningse aardgaswinning, het asielzoekersbeleid, stikstof problematiek, energiecrisis, de woningnood… om er slechts een paar te noemen. Nederland was een unieke haast utopische plek om te wonen. Sinds enkele jaren zakken we weg en zijn de problemen groter dan we aankunnen. Een nieuwe wind moet gaan waaien en wij als kiezer moeten echt opletten want de vele beloftes die nu worden gedaan om uw stem te scoren, laten ze een dag na de verkiezingen alweer schieten. Is de stem binnen, zijn de beloftes vergeten, en continueert de ellende. Dus u behoort volgende week woensdag met verstand te stemmen. Niet op het leuke koppie, niet op loze beloftes en grootspraak. Deze keer met vol verstand zodat de gekozen machthebbers begrijpen dat het ons deze keer menens is. Nondedjuu!!!

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.