LOEREN 1684

Weet je wat ik aan Chinezen haat? Je kunt ze niet recht in de ogen kijken. Een voordeel is wel dat je ze zo op de kop kunt spuwen, mocht je daar behoefte aan hebben, want ze zijn nogal klein van stuk. Wat ik ook niet kan pruimen is hun taaltje en hun spijkerschrift. Die mensen zijn -generaliserend- niet te peilen. Onder mijn vrienden kom je ze ook niet tegen. Als je door Amsterdam loopt staat op elk trottoir wel een Chinees te fotograferen. Ik dacht altijd dat ze bij thuiskomst diavoorstellingen geven, aan vrienden en bekenden, van de toeristische trekpleisters die ze hebben bezocht. Daar denk ik sinds hun weerballonnen de lucht vullen wel anders over. In mijn fantasie moet elke Chinees die terugkeert uit het buitenland zijn SD geheugen kaartjes bij Chinese leider Xi Jinping inleveren.
Spreek je over producten uit China dan spreek je over inferieure kwaliteit. Generaliserend zijn de Chinezen schichtige kleine mensjes die onverstaanbaar door het leven gaan. Ze ontwikkelingen zich als de konijnen en hun aantal bedraagt inmiddels 1,4 miljard. Naast hun strakke ogen is hun gezicht totaal uitdrukkingsloos. Heb je al eens een chinees zien lachen?
Waar ze heel goed in zijn is de ontwikkeling van weerballonnen en meer van dit soort UFO’s. Oké, goed is misschien wat overdreven, want die dingen raken regelmatig uit koers en vliegen dan plots boven de militaire basis van Canada en Amerika. Dat is jammer. Verder hebben ze hun ogen laten vallen op Taiwan. Ach misschien druk ik me hier weer een beetje verkeerd uit. Laten we in dit kader niet meer over ogen spreken. Beter is, hun aandacht is getrokken door dit grote eiland voor de kust van China.
Onlangs schoot Amerika een weerballon van China, boven Amerikaanse uit het luchtruim. China vond dat belachelijk want het ging puur om een nieuw speeltje dat het weer voorspelt. Echter toen het spul uit zee werd gevist werd duidelijk dat de Chinezen weer met bevroren gezicht zaten te liegen. Canada en de USA hebben hun radar nu verfijnd ingesteld en aangekondigd dat ze alles uit de hemel knallen, zeker als het van China is. Wat de Chinezen en de Russen met elkaar hebben kan ook ik niet inschatten. Dat het niet deugd, voel ik aan mijn water.
Feitelijk moet je in dit leven niemand geloven en alle uitleg met een korreltje zout nemen. Pak de NAVO, daar staat al enige tijd Jens Stoltenberg aan het roer. Het gerucht gaat dat deze secretaris-generaal in september met pensioen gaat. Hij wil niet erg maar zal moeten. Nu komt het: in de wandelgangen wordt geopperd dat onze Mark in is voor deze job! Hij heeft zijn houten neus gepoetst en bloosde zelfs een beetje toen hij voor de camera’s ontkende daarvoor in de markt te zijn. Ja ja… Pinokkio is stil alive and kicking. Mogelijk zit daar ook een deel van de verklaring dat hij de CEO van Frankrijk Macron, onlangs zo langdurig en innig knuffelde. Want deze Chef de France, met een lengte van ongeveer 1,70 is groots op het toneel van Europa en NAVO. Inmiddels heb ik mijn woning ont-chineest. Alles waar ‘made in China’ op staat heb ik verbrand in de tuin. De vlammen hadden rare kleuren en soms hoorde ik een klein knalletje. Ook een doos vol wishballoons die ik ooit kocht is er niet meer. Ze lieten toch te wensen over. Nondedjuu!!!

9 Reactie's