INVENTIEF         1681

Wat doe jij om het warm te krijgen nu de energieprijzen de pan uitrijzen? Ik heb mijn oor te luister gelegd en hoorde heel veel oplossingen. Zo vertelde een stel dat ze in de avond vaker bij anderen op bezoek gaan. En overdag ook de plaatselijke bibliotheek binnenlopen, daar de krant lezen en zich heerlijk opwarmen. Van een collega vernam ik dat hij thuis een dikke trui, sjaal en ijsmuts draagt. Hij had dit jaar de verwarming nog niet aangezet. Twee mannen met een abonnement op de sportschool, douchen niet meer thuis maar op de sportschool. Ze noemen het ideaal. Ik zag ze lachen om niet te hoeven huilen, zo leek het. Twee vrijgezellen vrienden warmen hun body met alcoholische drank. Tot frustratie van boswachters wordt weer veel ‘munitie uit de bossen geroofd voor de houtkachel thuis. Vier alleenstaande vriendinnen gaan samen elke avond bij een andere vriendin eten en de avond doorbrengen. Dat scheelt dan drie avondjes thuis stoken. Elektrische kachels vliegen de winkels uit. Ze verbruiken weliswaar veel stroom, doch ze verwarmen goed. Alleen jagen ze de elektriciteitsmeter omhoog, en dán zijn ze nog goedkoper uit, dan de CV voeden met gas. Een getrouwd stel van middelbare leeftijd ritst s ‘avonds de slaapzak om het lijf en kijk zo zonder de thermostaat aan te raken, lekker behaaglijk TV. Mijn vrouw heeft twee stellen laarzen met binnenvoering. Helaas is haar maat veel te klein voor mijn kingkong onderstel dat veel van een oeran oetang weg heeft. Een pas getrouwd stelletje dat de energierekening hoger zag worden dan de maandelijkse hypotheek, gaat nu direct na het avondeten naar bed. “TV kijken”, werd er krachtig bij gezegd. Vermoed dat deze afleidende tekst gelogen is. (maar daar krijg je het ook warm van) Een studente vertelde me dat ze thuis haar dikke winterjas niet meer uittrekt.  Draadloze warmte dekens, verwarmde plaids, zelfs kussens en sjaals met ingebouwde verwarming zijn niet aan te slepen. Wat te denken van USB verwarmde schoenzooltjes, handwarmpads en handdschoenen met verwarming worden aangeboden. Ook kaarsen vieren hoogtij. Zij dienen twee doelen: besparing van elektriciteit en geringe opwarming van de kleine ruimte. Het is ook in ons land ellende op dit winters moment. Alles is terug te voeren naar die kleine imbeciel in Moskou. Die waanzinnige die angstig is voor de dood en gelijktijdig duizenden Russische jongemannen als kanonnenvoer naar het front stuurt. Kleine Vladimir die vrijwel dagelijks burgerdoelen aanvalt in Oekraïne is totaal van de pot los gerukt. Is er nou niemand die de inventiviteit heeft om een plan te lanceren waarmee die dorpsmaf uit Moskou spoedig voor de poort van de eeuwige jachtvelden staat? Nondedjuu!!!

3 Reactie's