DAVOS 1680

Lopend door de stad kun je op een caféterras twee zaken concluderen: daar waar mensen zitten loeien de terras-heaters volop. En zij die er zitten, hebben op tijd een energiecontract afgesloten. Het zijn dus de oorspronkelijke genieters die voor de oorlog in Oekraïne een contract tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden hebben getekend en daardoor nu beter in de slappe was zitten. Een dikkere beurs bezitten is een voorwaarde om op een zaterdagmiddag een terrasje te pikken want de consumptieprijzen rijzen ook de pan uit. Zal ik dit even onderbouwen: een speciaal biertje en een cocktail kostten mij tezamen 18 euro. Daar genoot ik extra lang van -tijdrekken heet dat ik straattaal- met als gevolg dat ik ook nog eens 11 euro kwijt was in de nabij gelegen parkeergarage van Q-park. Ik dacht even dat ik het parkeervak gekocht had… Ondertussen landen de steenrijke wereldleiders met talloze vliegtuigjes in het Zwitserse Davos om daar vijf dagen, met de top van het bedrijfsleven te vergaderen tijdens het World Economic Forum (WEF). Totaal 2500 gasten uit de hoek van het grootkapitaal, komen er jaarlijks bijeen en betalen er een Godsvermogen voor. Een lidmaatschap kost tussen 60.000 en 600.000 euro. Ons kabinet is er met zes leden vertegenwoordigd. Ze noemen het een netwerktopper van de hoogste orde. Onze Maxima zou er zijn, Bill Gates ook, de lachende Pinokkio uit ons land natuurlijk en alle elites all over the world. Behalve Bidden, want die heeft zijn garage nog niet helemaal opgeruimd. Op de agenda staan punten als : het klimaat, de energie, de toestand in de wereld, en de wereldeconomie. Verder netwerken en netwerken en stiekem loeren naar een nieuwe wereldorde. Mijn vraag: Waarom in Davos? Zwitserland is altijd neutraal, en pikt overal voordeeltjes uit. Ze helpen geen Oekraïners, je hoort ook niks over vluchtelingen die worden opgenomen. Ze zijn een eilandje in Europa. Horen niet tot de EU, zijn geen NAVO-lid, betalen met hun eigen Zwitserse frank. Ze steken altijd de handen in de lucht en doen niks, ze zijn immers neutraal. Hoewel, ze roeien zoveel mogelijk van ons geld binnen. In Zwitserland geldt vrij vertaald: Zwitsers eerst! Punt uit. Er zal toch zeker ergens binnen de EU of in de USA een locatie te vinden zijn waar je dit Forum kunt draaien! Gewoon in een land dat wel is aangesloten bij bv de EU. Alleen al in Nederland zijn zalen zat om dit te organiseren. Nee, de meute wil naar Davos. De belastingbetaler betaalt toch. Ze vliegen allemaal met een privé jet dus de aarde warmt lekker verder op. Timmermans zal ook niet met de trein gaan hoor. En het geld voor de deelname blijft in het gewiekste staatje tussen de bergen hangen. Het uitgekookte bergenland met zijn WEF wordt verdacht van complotten om de mensheid onder controle te krijgen. Bewijzen zijn (nog) niet geleverd. Er heerst volop geheimzinnigheid: Enkel leden zijn welkom! De stad Davos wordt afgesloten en er komt een no-flyzone. Dat straalt geen openheid uit. Bij mij staat Davos bekend als kuuroord en ultiem skigebied, voor de leden van het WEF zal het een plek zijn om de eigen status op te vijzelen tegen betaling van heeeeel veeeeel money. Nondedjuu!!!

3 Reactie's