AUDITIE 1678

Happy New Year, (Engels is de nieuwe voertaal in Holland). Tijdens de jaarwisseling blies een fikse wind door onze straat terwijl het illegaal Chinees vuurwerk om mijn kop vloog. Nu een dag later herhaalt een fris gekweekte beestachtige tinnitus het gefluit keer op keer in mijn hoofd, en weerspiegelt telkens de beleving van de jaarwisseling. Een soort fantoom nieuwjaaropening. Mijn wenkbrauwen zijn verbrand en de wimpers gekortwiekt door een afzwaaier. Wat hadden we kortstondige quasi lol.

Voor me op tafel ligt een wit vel papier met een streep in het midden. Die lijn is het enige waar ik 100% achter sta. Alles wat nu volgt haalt me uit de comfortzone en gaat pijn doen. Rechts komen mijn ambitieuze voornemens 2023, te staan. Links die van mijn partner. We noteren ze allemaal en gaan elkaar voortdurend controleren en confronteren, dat is de spijkerharde afspraak. Wie afwijkt zal verantwoording moeten afleggen aan de ander. Het lijkt wel auditie doen voor het leven in 2023. Vandaag 2 januari gaan de gewaagde intenties in werking. Het actuele gewicht staat genoteerd boven aan de lijst en in rood, met vette onderstreping, staat het streefgewicht er achter. Als in een reveil gaan we alle doelen aanpakken en spreken dit op magische wijze uit terwijl we zen naar het magnetische Noorden loeren. Deze keer gaat het allemaal lukken is de intentie. Elkaar motiveren, aanspreken op missers en prijzen om bereikte doelen betitelen wij als de gouden formule. Het lijkt wel een sollicitatiegesprek dat we met elkaar voeren. Ons beste beentje staat voor en het moet en zal gebeuren. De dagelijkse stappen hebben we met 3.000 opgevoerd. Daarnaast is de bezoekfrequentie aan de sportschool opgeschroefd. Het voedingspatroon ondergaat een metamorfose en alcohol wordt gekoppeld aan dry januari. Wekelijks halen we de weegschaal tevoorschijn en openbaren onder elkaars toezicht de dalende lijn. We gaan de komende maanden heel streng zijn. Je kunt ook stellen: pijnlijden, lastige buien onderdrukken, het magnetisme van de verlokkelijke ijskast negeren en veel water slurpen.

Het is ons bekend dat gisteren landelijk heel veel voornemens werden gelanceerd. Vooral in sportscholen en gezondheids-speciaal-zaken is dat terug te zien. Langer dan een paar weken duren die streefgedachten niet. Met onze barbaarse aanpak is succes verzekerd om de gewenste resultaten te behalen. Onze kleding wordt massaal aangeboden op Marktplaats. Wat ik niet zeker weet of daarmee de wens van ‘een happy new year’, ook in vervulling gaat. Nondedjuu!!!

 

 

1 Reactie