MEDUSA 1676

De vrouw, duidelijk ouder dan ik zelf, vertelde dat haar voordeur klemde, dus ik moest wel een zetje geven, bij het  openen. Met die wetenschap toog ik naar een dorpje ongeveer 6 km van mijn woonplaats. Ze had een item op Marktplaats staan waar ik al jaren naar op zoek was. Aangezien ze ging verhuizen naar een aanleunwoning, moest ze haar gekoesterde spulletjes nu resoluut en noodgedwongen van de hand doen. “Het doet me veel pijn er afstand van te nemen”, zei ze met een gebroken hese stem aan de telefoon. Voor mij was het een kans bij uitstek. Spontaan voelde ik al blijheid in mijn lijf ontspruiten. Eindelijk kon ik een Medusa scoren. Ik joeg er al jaren op. Een prachtige uiting van het Griekse mythologische vrouwenhoofd, omringd door vele slangen. Medusa staat symbool voor de wanhoop. Het aanstaren van haar betekent dat iemand ter plekke versteent. Nee ik geloof niet in Griekse mythologie, maar de kunstzinnigheid kan me bekoren. Fluitend stapte ik in mijn auto en reed als in een flow naar de marktplaats vrouw. 100 meter voor haar adres, moest ik wegens gigantische wegwerkzaamheden mijn auto achterlaten. Dat had ze me niet verteld. En aangezien ik had georakeld een man van de klok te zijn en stipt om 11 uur in de ochtend voor haar voordeur te staan, moest ik nu doorstappen over de opengebroken weg en tegelloos trottoir. Wat een puinhoop, wat een uitdaging. Vrachtauto’s reden af en aan. Een van de wegwerkers kende ik, we groetten elkaar met een gezichtsuitdrukking die boekdelen sprak. Het zand voelde ik schuren in mijn sokken nadat ik een enorme berg van dit spul, precies voor de voordeur van Medusa had overwonnen. Snel liep ik naar de houten deur, 10.59 uur was het, precies op tijd. O ja dacht ik nog, de voordeur klemt, ff meehelpen dus. Het vrouwtje zat achter de geraniums te wachten. Plots een claxon als een scheepstoeter waarvan ik schrok, keerde me om en zag een beer van een vrachtwagenchauffeur met zijn complete bovenlijf uit het raampje hangen. Mijn rijdende buurman gilde iets, ik kon het niet verstaan. Ik lachte en wilde een enorme beuk tegen de moeizaam functionerende voordeur geven. Wat toen gebeurde ging erg snel, alles draaide, voelde geen grond meer onder mijn voeten, hoorde een vrouw gillen… Mijn evenwicht was foetsie en voor ik het in de gaten had, deed mijn linker knie zeer en moest ik even tot mijn positieven komen. Ik bevond mij boven op een onbekende vrouw, die languit op de trap lag. Blijkbaar had de verkoopster zelf de klemmende voordeur geopend waar ik met de rug naar toe stond op het moment dat ik flinke hijs met mijn schouder gaf. Daardoor was ik tegen de vrouw aangevallen die haar evenwicht verloor, net als ik, en vervolgens vlogen we samen over een vijf meter lang gang tot op de trap waar ik bovenop haar belandde. Wat een entree. Gelukkig was de vrouw niet gewond. Ik ging direct staan en trok haar weer op de pantoffels. Snel en zonder woorden pakte ze de Medusa kop van een tafeltje dat we ternauwernood in onze val gemist hadden. De koopsom zat afgeteld in mijn zak. In no time was ik weer buiten. Geheel confuus. De scheepstoeter ging weer af vergezeld van een duimpje. Hij zal toch niks gezien van de buitelpartij? Als een overwinnaar hield ik het prachtige beeld in de lucht en hoopte dat de toeteraar op dat moment voor eeuwig versteende. Nondedjuu !!!

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.