PAKJES   1674

Vandaag is het pakjesavond. De sint komt in actie maar de zwarte Pieten zijn door een paar klagers verbannen. Ik ga er weinig tekst aan besteden, maar ons land gaat helemaal naar de kloten. Bij elke zin is er wel weer iemand die op de tenen getrapt wordt.  Morgen, op zijn verjaardag, vertrekt de bebaarde heilige weer. Teleurgesteld in Holland dat hem verbannen heeft. Of hij ooit in volle glorie wederom voet aan wal zal zetten is nog maar de vraag. Rutte speelt nu ook plots voor Sinterklaas door 200 miljoen weg te geven bij een overbodig excuus voor de Slavernij die al 150 jaar geleden is afgeschaft. En nu beginnen diverse partijen aan deze belachelijke betaling voorwaarden te stellen. Tijd om ermee te kappen. Poging mislukt. Terwijl Nederland door een diep dal gaat; moet leven van de voedselbank, geen geld in de beurs heeft om kinderen een cadeautje te schenken, sportverenigingen omkiepen omdat ze hun energie niet meer kunnen betalen enz enz. En er al wordt geroepen dat de overheidssteun volgende jaren niet gegarandeerd is, gooien we zo maar weer 200 miljoen over de balk. Onze big boss heeft enkel geschiedenis gestudeerd dus hij moet snappen dat een ‘sorry’ niet nodig is. En buiten wat linkse rakkers in de randstad, die knetter woke zijn, bestaan er weinig Nederlanders die deze ontwikkelingen dragen. Bravo Johan Derksen. Hij is de enige die op TV zijn mening durft te verkondigen. De rest loopt als een makschaap achter de beslissing van het kabinet aan. Aan dit alles hangt ook een sfeer van fakenews. Wat ik niet snap aan Sinnieklaas, zoals Toon Hermans hem noemde, is dat de zwarte Pieten verbannen werden vanwege hun onderdanige slaafse rol. Maar dan is de Sint toch een slavendrijver en die mag weer wel acteren in dit land. Ik moet met deze conclusie voorzichtig zijn want voor je het weet komt Bijeen-mini-leidster Sylvana Simons met de grootste mond van het land, weer in actie en kunnen we volgend jaar helemaal fluiten naar onze cadeautjs. Quinsy Gario was een van de roependen dat zwarte Piet racistisch was. Hij krijgt van mij de zak en een roe cadeau. Van mij mag hij onmiddellijk in de zak richting Spanje moven. Ik vind samen met alle Nederlanders die zijn opgevoed met dit geweldige kinderfeest, het kickout Zwarte Piet- standpunt belachelijk. Zwarte Pieten waren zwart omdat ze door de schoorsteen kropen. Was de kolenboer vroeger ook een racistisch individu? Dacht het niet. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.