PREPPEN 1673

Traag maar resoluut is de Overheid begonnen met ons te rekruteren tot prepper. Gisteren bereikte me het aanmoedigende nieuws dat we ons moeten voorbereiden op een noodsituatie door de aanschaf van een noodpakket. Nee er was geen aanleiding toe maar ach je moet de facto altijd een noodpakket in huis hebben, aldus crisis.nl . Feitelijk moet je permanent zijn voorbereid op buitenissige ongewenste situaties.

Gaat de sirene?

  • Ga naar binnen en sluit ramen en deuren
  • Waarschuw mensen in uw omgeving.
  • Zet de radio aan en luister naar een betrouwbare bron, regionale rampenzender of kijk TV;
    de website crisis.nl is ook te raadplegen.

Zo weet u snel wat er aan de hand is en wat u moet doen.

Nu wordt opgeroepen tot het aanleggen van een noodpakket , met een oorlog in de achtertuin, ontstaat bij mij het onderhuidse gevoel dat er meer aan de hand is. Onze Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid roept plots dat elke Nederlander in staat moet zijn om minimaal twee dagen te overleven zonder elektra, gas en water, als een cyberaanval of ramp ons land plat legt. Water is de eerste levensbehoefte dus een voorraad van 4 liter per persoon per dag. Dus 12 liter voor 72 uren!
Waar komt plots die ingehouden paniek vandaan? Weet de overheid meer? Willen ze ons op verdekte wijze waarschuwen? Staat ons een vervelende (cyber)aanval te wachten en moeten we nu preppen? Oké ik weet ook dat er onlangs in de Oostzee de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 door achterbakse sabotage onbruikbaar zijn gemaakt. In de Noordzee liggen veel meer leidingen. Gas, elektra, maar ook communicatieleidingen zoals van Internet. En als die gesaboteerd worden liggen we totaal plat. Of, ze worden ingezet om een wereldwijde cyberaanval uit te voeren. We moeten er niet aan denken. Meer boevenstaten zijn er keigoed in en met name Rusland heeft er nu extra belang bij. Internet is de spin in het web en we kunnen er niet meer zonder.
Tussen alle regels door lees ik dat er veel meer aan de hand is en men wil het gepeupel aanmoedigen zich voor te bereiden als er daadwerkelijk iets gebeurt. De aanleg van een noodpakket is een eerste vereiste. Rijksoverheid adviseert een pakket met: een radio op batterijen, extra batterijen, zaklampen op batterijen, EHBOdoos met handboek, waterdicht verpakte lucifers, waxinelichtjes, gereedschapsset, waarschuwingsfluitje, veel water en ingeblikt voedsel. Bonen, pasta, rijst en vis staan ook op de lijst. Denk ook aan je eigen medicatie. So far so good. Alleen vul ik mijn pakketje aan met een Suske en Wiske stripboek, een paar flessen wijn, een beertender, en ongezouten pinda’s. Ik ga een fiets ombouwen om stroom op te wekken zodat ik mijn Pink Floyd vinyl collectie kan blijven draaien. Ook heb ik bij de Action alle dekens, vesten en truien opgekocht. Hoe meer lagen hoe warmer. Ergens in de Overheidscommunicatie, stond een zinnetje dat me pas echt verontrustte: ‘Hoe bereid je je voor op een oorlog?’ Dat had je nou niet moeten schrijven, dacht ik bij me zelf. Vreselijk. Een slapeloze nacht later vraag ik me nog steeds af: ‘Wat is vandaag de aanleiding om ons te adviseren om een noodrantsoen aan te leggen’. Dreigt er iets vreselijks? Ik dook erin en draag in ons gezin al de titel prepper. Vertrouwen in Poetin’s praktijken heb ik absoluut niet. Het zou me niks verbazen als straks de kerstverlichting in geheel Europa niet meer wil branden. Vladimir zal er alles aan doen om ons het leven zuur te maken en toch uit handen van de NAVO te blijven. Hij prepte dit al vele decennia in zijn Kremlin. Ik doe wat elke Nederlander in een vliegtuig doet, bij noodweer kijken of de stewardess in paniek raakt. Bij het noodpakket onderhoud ik contacten met de familie Oranje. Zolang zij niet het regeringsvliegtuig opeisen om te ontvluchtend  -ze verlaten haast standaard volk en vaderland als het te warm onder de voeten wordt- blijft ik vooralsnog rustig.  Nondedjuu!!!

2 Reactie's