DE OVERWINNAAR 1672

Vandaag moet het gebeuren… : Nederland speelt uit tegen Senegal in Qatar in het kader van het WK voetbal 2022. Volgens van Gaal kunnen we het reukorgaan vol vingers stoppen want we winnen op de sloffen en afgezakte kousen. En in dat soort gevallen kun je ook in de goal een verrassende keuze maken. Ene Andries Noppert, twee en een halve meter lang maar totaal geen ervaring gaat zijn kunstjes tonen. Ik ben benieuwd want volgens mij heeft het bericht dat Senegal toevallig regerend kampioen van het werelddeel Afrika is, Louis niet bereikt. Verleden jaar gingen ze met de Afrikaanse beker naar huis. En laat ik je vertellen dat er in Afrika zeer getalenteerde en gelouterde spelers rondlopen. Met name in het team van Senegal. Dus, ik zit niet op mijn gemak straks. Het team heeft allemaal voetballers die bij top- en gerenommeerde clubs in Europa spelen. Onze bondscoach blijft dedain praten en steekt een reveil af alsof hij het debacle rondom het WK2018 gemist heeft. Zijn team wordt in 2022 wereldkampioen dat is zeker. We kunnen de bootparade door de grachtengordel te Amsterdam al vast organiseren. Ik weet niet in hoeverre er kranten verschijnen in zijn Portugese woonplaats maar ik kan zo een hele serie landen opnoemen die er veel beter voorstaan dan Nederland. En ik ben niet eens de bondscoach. Wat te denken van Frankrijk, Spanje, Engeland, Duitsland, Argentinië of Brazilië? Dan praat ik niet eens over Portugal, Kroatië en België. Indien Nederland door de achtste finale heen komt mogen ze heel erg blij zijn. En Louis snuift zijn gedeukte neus en doet alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Het enige dat hij kwijt wil is : ‘we can com an end.’ Waarschijnlijk bedoelde hij de heenvlucht naar Qatar. Laten we op de blote knieën smeken dat de retourvlucht niet al voor december aanbreekt, plaatsvindt. Maar goed Nederland is volgens de NPO toch niet in the mood voor dit voetbalfeestje. Nederland loopt weer mede voorop om de blijven mekkeren over de mensenrechten in Qatar. Alsof ons ministaatje daar ook maar de geringste invloed op kan uitoefenen. Wat dat betreft hebben wij een minister-president met het zelfde karakter als Louis van Gaal.  Ik ga in mijn mandje liggen en kijken naar de Godenzonen van mijnheer Louis. Met een koud flesje bier bij al die hitte die vanuit het Arabisch emiraat in het Midden-Oosten wordt door gestraald, is dat ongelooflijk lekker. Nondedjuu!!!

1 Reactie