POLITIEK 1671

Onze Frenske Timmermans doet het niet slecht in de EU. Onlangs zette hij een handtekening onder het akkoord dat alle EU ambtenaren een loonsverhoging van 7% krijgen. Daardoor zitten ze er nog warmer bij, dan ze al zaten, dit najaar. Want deze pennenlikkers staan bekend om hun uitstekende inkomsten. Het was pas de vijfde verhoging die ze dit jaar kregen. Ongelooflijk en dat geld leveren wij als belastingbetaler. PvdA’er Frenske doet er goed aan mee hoor. Deze klimaatambtenaar zet iedereen onder druk behalve zijn eigen inkomen. Door die 7% stijging krijgt hij er per maand 1800 euro bij. Zal ik dan maar verklappen wat deze linkse rakker nu per maand op zijn conto krijgt bijgeschreven: (kleine afwijking mogelijk) € 25.714,= (bruto). Let wel dat deze ambtenaren amper belasting hoeven betalen. Dat zijn nog echt niet alle voordelen hoor. Tal van emolumenten die het predicaat LUXE weergeven, krijgen de EU werknemers er extra bij. Ik krijg er tranen van in de ogen.

Even doordenken beste mede-vloekers; snapt u nou ook waarom onze Pinokkio zo meegaand in de EU is? Hij zet immers onder alles een handtekening, spreekt er niemand tegen en als het erop aankomt ontwijkt hij de discussie en stuurt de vakministers, die vervolgens bakzeil halen. Alles heeft bij Rutte een reden. Ik vermoed dat hij beseft dat zijn minister-president-schap tanende is en daarom loert op een functie bij de EU. Nu verdient Rutte € 180.983 per jaar (15.082 bruto per maand incl. vakantietoeslag excl. onkostenvergoedingen). Geld zal niet zijn enige beweegreden zijn. Het aanzien is voor Mark ook van groot belang; dan is de EU een perfect podium.

Komende zaterdag 19 november vindt het jaarlijkse VVD congres plaats en de messen zijn geslepen. De leden herkennen hun eigen partij niet meer doordat niet Mark maar Sigrid Agnes Maria Kaag alles regelt in het kabinet. Mark hangt aan touwtjes en Kaag stuurt aan. Mark belooft en belooft en geen VVD-kernstandpunten nakomen want Sigrid, Agnes, Maria beslist. VVD leden zien dat ook, en worden daar niet bepaald blij van. Volgens de laatste peilingen is de PVV van Venlose Geert nu de grootste in ons land. De VVD heeft 17 zetels verloren. Mark wordt gezien als een hallux valgus, een pijnlijke en ontsierende vergroeiing die de vooruitgang belemmerd. En dan moet je oppassen. Oké hij kan lullen als Brugman maar na vier termijnen, waarin hij meerdere keren heen werd gestuurd, kennen de leden zijn maniertjes wel. Lachende Mark huivert bij de gedachten aan zaterdag. Benieuwd wie uiteindelijk uit de rookpluimen in het stomende congrescentrum, als winnaar naar buiten strompelt. Nondedjuu!!!

1 Reactie