POESLIEF 1668

Liggend, verzonken in een remslaap, op een nieuwe matras onder een flanellen dekbedovertrek op een regenachtige zaterdagochtend voelde ik romantische strelingen langs mijn oor en droomde er zachte vrouwelijke vormen bij. Totdat ik haren ontwaarde langs mijn lippen en mijn oude, reeds lang geleden overleden oma, met haar eeuwige sikje, ten fictief-tonele verscheen . Een ruw stukje vlees gleed schurend langs mijn oorschelp. Mijn ogen klapten, alsof ze naar adem hapten, open en ik keek recht in een kattengat. Die kale ronde anus tussen al dat haar vind ik niet het meest aantrekkelijke deel van een lichaam tijdens de ontwaking met romantisch inslag. Ik daalde gelijk nuchter neer vanuit mijn warme ego-sprookje. Eerst aaien, dan prikkelend haar, gevolgd door een schaamteloze blik op een actief afvalputje was wat veel van het goede. Ik moest even mijn gedachten ordenen. De vertwijfeling duurde niet lang. Mijn poes ging in volle concentratie verder met wassen waarbij haar weke delen alle aandacht kregen. Ze keek even over haar schouder naar mij terwijl ze haar achterste onbeschaamd op amper 15 cm van mijn neus in the air hield. Ze zag mijn geopende ogen en begroette me met een gezellige ‘miauw’. Daarna ging ze geconcentreerd verder met wassen. Een bijzondere wijze van wakker worden. We waren samen alleen thuis dit weekend.

Krantje op tafel, ontbijtje ernaast, geurende koffie en deep house op de achtergrond. Genieten. Op het moment dat ik op pagina 14 belandde en mijn tweede boterham richting mond bracht, kwam kater James – hij luistert ook naar 007- binnen, en sprong gelijk op tafel, iets wat hij van mijn partner niet mag. Languit drapeerde de nachtbraak zich op de weekend editie van de Volkskrant. Vliegensvlug likte 007, liggend op zijn rug, aan een lapje boterhammenvlees dat uit mijn brood stak. “Gatver”, gilde ik. “Net je darmportier helemaal gereinigd en nu aan mijn brood likken, en alles met diezelfde ruwe likker”. Geïrriteerd liep ik naar de keuken terwijl Bond me op de voet volgde en zijn rug langs mijn kuiten liet glijden. Dan een sprintje en weg was het pelsdier naar buiten door zijn soepel klepperend kattendeurtje. Beledigd? Katten blijven ondoorgrondelijk.

Met vers brood deed ik een nieuwe poging de krant te lezen. Hier kan ik wel twee uur van genieten. Helaas niet deze ‘eenzame’ zaterdag. Na een ruim uur kwam 007 weer binnen en rende gelijk zigzaggend door de keuken. Een paar lege flessen vielen om, ik schrok en keek op. “Wat doe je James?”. Bond keek me twee tellen aan en zag vanuit zijn ooghoek iets anders wat zijn aandacht trok. Als in een tekenfilm bewoog hij sur place op de gladde vloer voordat hij grip kreeg, en spurtte over de laminaat om glijdend onder een kast te belanden. Als een slang kwam hij ook direct weer tevoorschijn. Ik kreeg een flashback naar Tom en Jerry. Over Jerry gesproken. Nu pas zag ik de muis die totaal in de stress probeerde aan mijn geheimagent in spé te ontkomen. James had weer eens een jachtprooi mee naar huis genomen om mij voor zich te winnen. Vlug ving ik 007 en sloot hem op in de gang. Vervolgens deed ik de buitendeur open en dreef Jerry naar buiten. Alles was veilig gesteld en ik keerde terug achter de geperste gazet. Toen ik later die ochtend de gang op liep lag James poeslief op de trap te slapen. Hij opende zijn ogen tot kleine spleetjes en toen ik met mijn sokken in een plasje van hem stond zag ik zijn bovenlip even bewegen. Hij had duidelijk lol in zijn wraak. Ik minder. Nondedjuu !!!

2 Reactie's
  • 코인파워볼
    Geplaatst op 02:37h, 19 december

    if you wanna make a fortume come check me out

  • Bitcoin kaufen
    Geplaatst op 21:23h, 26 maart

    Reading your article has greatly helped me, and I agree with you. But I still have some questions. Can you help me? I will pay attention to your answer. thank you.