RODE KNOP 1666

Het dagelijks leven in een periferie van duizenden kilometers verloopt duurder dan voorheen. Onbetaalbaar duurder. Het is van de zotte dat één idioot de halve wereld probeert kapot te maken door een buurland te annexeren. Gevolg; de prijzen stijgen door tekorten en sancties in de hele wereld. Door dat staaltje van middeleeuwse oorlogsvoering ontstaat groot gevaar waar weinigen aan willen denken. De aanstichtende dictator in Moskou, schuift van angst en frustratie met de trillende hand van een zeventigjarige, steeds dichter naar de rode knop. Wanneer hij die aanraakt panikeert de hele wereld want we zijn niet voorbereid op de gevolgen. Opponent, en eveneens wiebelaar, Biden, zal zwaar reageren en daarmee de hele NAVO in de strijd trekken. De gevolgen zijn desastreus. Deze gedachte begint me onder de huid te kruipen.
Toch zijn er in ons land nog hele volksstammen die euforisch en zorgeloos lachen. Daartoe behoren ook de aanbidders van het lachgas, dat hier op elke hoek van de straat, verpakt in een kinderballon, te koop wordt aangeboden. De scheikundige formule is N₂O. Een verbinding tussen stikstof en zuurstof. Van beide gassen hebben we heel veel als we de politieke discussie mogen geloven. Het gas wordt hoofdzakelijk gebruikt in slagroomspuiten. Doch gebruikt ook de experimentele jeugd het zonder slagroom. Ze blazen met het gas een ballonnetje vol en vervolgens inhaleren ze het diep in hun longen. Daarna kijken ze kortstondig als een garnaal die stoned is en produceren een ongekend lachsalvo. Dat ballonnetje is overigens puur om bevriezing van de longen tegen te gaan want het lachgas is ijskoud. Vroeger werd het als narcosemiddel gebruikt, nu als drug. Want als je het inhaleert word je minder helder, vooral lacherig en kunnen dingen er anders uitzien. En dat roesje duurt maximaal 1 minuut. Dan is het over. Althans, je kan er hevige hoofdpijn aan over houden, dan duurt het langer. Bij veelvuldig gebruik loop je hersenschade op. Volgens mij schiet je dan in de lachstuipen waar je voorlopig niet meer uitkomt. Gezelligheid ten top dus, in de eerste minuut. De Tweede Kamer is alweer in de verbodsstand gevlogen en wil dit gas verbieden. Dan vraag ik me af wat ze daarmee willen bereiken? Misschien dat de slagroom weer ouderwets uit een knijpzak op het gebak wordt gespoten? Verbieden biedt in dit land immers weinig soelaas. Kijk eens om u heen hoeveel fietsers, automobilisten, vrachtwagenchauffeurs, zelfs taxichauffeurs met de telefoon in de hand zitten te bellen tijdens het rijden. En dat is toch ook verboden. Meestal bekeurt de politie in de eerste week dat een verbod in gaat. Vervolgens doen ze niks meer. Het blijft dus allemaal hangen op symboolwetgeving. Ik noem het impotente wetshandhaving.
Zelfs een massamoordenaar als Poetin weet dat. Deze despoot doet precies wat hij wil in Oekraïne en overtreedt meer wetten dan het Internationaal Gerechtshof in Den Haag ooit zal kunnen behandelen. Sterker, hij zal er nooit worden veroordeeld want het geciviliseerde westen werkt als een tandeloze pitbull; Veel geblaf weinig bijtkracht. En daarmee brengen ze heel Europa in groot gevaar. Zou Johan Remkes vrij zijn de komende weken?  Nondedjuu!!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.