KONINKLIJK PROFITEREN  1660

Onze Willem en zijn Koningin Maxima, profiteren volop van hun status en privileges. Ik durf niet meer uit te pluizen hoeveel miljoenen zij per jaar binnen harken met hun voortdurende charme offensief. Sensationeel hoog is hun inkomen, en het wordt gevormd door jouw en mijn zuurverdiende belastingbijdragen. Ai, dat doet pijn! Zeker als ze een paar keer per jaar weer witte voetjes moeten scoren na een publieke misser. Dan volgen een paar, lang nagalmende paleiselijke vloeken richting onderdanen, om vervolgens weer met een big smile te gaan handen schudden in een of ander geteisterd gebied. Hierbij trekken ze hun rimpels tot naar Botox  snakkende diepe groeven, om maar zo empathisch mogelijk over te komen. Het lukt maar ten dele want ze halen heel wat fratsen uit met ons geld. Neem zijn bootje dat hij twee zomers geleden in Nederland kocht en waarmee hij de Griekse wateren rondom zijn gigantische buitenverblijf in Griekenland onveilig maakt. Het jacht werd gekocht bij jachtwerf Wajer Yachts in het Nederlandse Heek. Het is een Wajer 55 die zonder alle toeters en bellen al 2 miljoen euro kost. Ja hoor: 2 MILJOEN!! Euro. De helft krijgt een hard werkende employee nog niet in zijn hele arbeidsleven bruto bij elkaar. De Wajer  38 die prins pils al in 2014 heeft gekocht heeft hij ingeruild. Waarschijnlijk te ordinair. Het profiteren kan nog erger; neem België. De 88-jarige Koning Albert kent ook het klappen van de zweep als het op graaien aankomt. Hij bezit een varend paleis van maar liefst vijf miljoen euro met de naam Apla IV. Schande in het kwadraat. Of dat nog niet genoeg is, werd de boot geregistreerd als militair vaartuig waardoor de Belsje king legaal de belasting kon ontduiken. Zo’n trucje moeten wij eens proberen. Per jaar ondergaat dit bootje een periodiek beurtje, u weet wel olie verversen en zo. Kosten: 230.000 euro. Dat wilde de gekroonde oude man met blauw bloed eveneens declareren bij de Staat. Helaas voor hem werd dat afgewezen. Eindelijk gerechtigheid voor die zakkenvuller. Ook de benzine bonnetjes waren niet welkom bij de staat. Ze vonden het al gortig genoeg. Hoewel… voor de boot werd al het liggeld in de mediterrane omgeving keurig door de marine voldaan. Ongelooflijk want alleen dat al vertegenwoordigt een vermogen. Geen Belg die mokte tegen al deze naar bedrog riekende activiteiten, het werd ook niet groots uitgemeten in de pers. Langzaam krijg ik jeuk, zouden wij wel alles weten wat ónze Koninklijke familie als extra declareert? Ik ben bang van niet. Wat weet u bijvoorbeeld van het regeringsvliegtuig? Naast de leden van ons kabinet zijn er nog een paar hotemetoten, zoals alle leden van het Koninklijk huis, die gebruik mogen maken van de omgebouwde Boeing 737 met nummer 737BJJ PH-GOV compleet met oranje wimpel. Fokker verbouwde het interieur tot een luxe luchtkasteel. Het biedt plaats aan 26 personen met zelfs een badkamer aan boord. Een collega die mocht mee vliegen meldde dat je van de ene in de andere verbazing valt. Fauteuils van leder, notenhouten elementen, toiletten voorzien van spiegelpaneel, kranen met bladgoud, en een geweldige keuken met personeel aan boord. Een servies van hoogstaand aardewerk. Alle mogelijkheden tot werken, ontspannen, eten en drinken, vertier, kortom decadentie ten top. KLM levert de piloten en, nu komt het: Willem-Alexander is inmiddels omgeschoold zodat hij dit vliegtuig kan besturen. Waarom vraag ik me af? Ik heb er moeite mee dat het Koninklijk Huis zo in de watten wordt gelegd. Onze Koning en Koningin zijn er puur ceremonieel en ze leven van het door ons bij elkaar gebrachte belastinggeld. Alex vliegt  met zijn gezin naar al zijn vakantiebestemmingen. Lekker toch. Maar waarom? Welk voordeel heeft Nederland hier aan? En wie betaalt die vliegreisjes in dat super vliegtuig? Als ik de schandalen in België bekijk dan vrees ik zwaar voor de geheime boekhouding van de Nederlandse adel. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.