HOOFDPRIJS  1647

Er gaan geruchten dat de Staatsloterij een nieuwe hoofdprijs introduceert. Na een giga prijs als, 20 jaar lang maandelijks tienduizend euro, gaat deze nieuwe echt een sjok te weeg brengen. Was je vroeger al blij met een gewonnen ijskast, het ontwikkelde verder. Zelfs auto’s, vakanties naar exotische bestemmingen, en grote geldprijzen belastingvrij op je bankrekening kunnen hier waarschijnlijk niet tegenop. Het zal nog lang onrustig blijven in de loterijwereld. Het gerucht gaat dat de Staatsloterij met een prijs komt waar zelfs Poetin van zal schrikken: een maand lang krijg je al je energiekosten vergoed, van benzine tot gas en elektra. Oké de Staatsloterij zal diep in de buidel moeten grijpen, dan heb je ook wat. Dit is de garantie voor de winnaar dat hij komende winter tenminste een maand niet in de kou hoeft te staan. Wat wil je nog meer? Mogelijk dat onze minister-president himself deze exclusieve prijs komt uitreiken. Om alsnog koude rillingen van de te krijgen. Rutte zou die prijs eigenlijk uit eigen zak moeten betalen, dan was het een vent. Want hoe hij als grote roerganger aan de leiding van de NV Nederland ons belazerd is te banaal voor woorden. Hij wordt niet voor niks steevast Pinokkio genoemd. Weet dat hij de gene is die ons in de kou zet en vele landgenoten in armoede steekt. Waarom? Omdat wij een belastingstelsel hebben dat ons allemaal uitkleedt. U weet toch dat u elk jaar gemiddeld de eerste vijf maanden puur werkt voor de Staat? Daarna pas gaat u zelf verdienen. Ook daarmee scoren we de hoofdprijs in Europa. Onze regering kijkt met natte ogen en gefronst voorhoofd met geveinsd begrip naar de alsmaar stijgende energieprijzen. Nee niet uit angst dat ze de hoofdprijs van de Staatsloterij niet kunnen bekostigen. Maar meewarig met ons… dat wel, althans voor de camera. Zodra ze uit het vizier zijn tellen ze snel de inkomsten en doet iedereen wat Kaag wil, het milieu beschermen. Dat onderwerp lijkt over lijken te gaan. Zal ik even vertellen hoe onze regering u een poot uittrekt als het op de benzineprijs aankomt. U denkt toch niet dat de Belgen en Duitsers, om in de buurt te blijven, de benzine goedkoper inkopen?  Bovenop de kostprijs van een liter benzine komt 7% aan marge voor het tankstation, logisch.  Vervolgens het vreselijk onredelijke: 21% BTW en zo maar als extra 26% aan accijnzen. Van het torenhoog bedrag dat u betaalt aan benzine gaat bijna de helft rechtstreeks naar de Staatskas! Bij gas en elektra is het niet anders. Het hele volk laat zich een oor aannaaien door 150 Tweede Kamer leden en een regering, terwijl we allemaal klagen. Ik kan hier niet mee omgaan. Waarom komt dat gekozen volk niet op voor degenen die ze vertegenwoordigen? Oké er moet geld naar de Staatskas vloeien om alles keurig te regelen en te betalen. Echter als ik dan weer zie hoe belastinggeld wordt verbrast en uitgegeven aan idioten zinloze zaken dan krijg ik er zelfs in de zomer een heel koud gevoel. Nondedjuu!!!

 

1 Reactie