JOHAN 1642

Zolang niets gezegd wordt over de songs van Borsato die weer rijkelijk door de ether worden gestuurd, moet de kijker/luisteraar ook niet mekkeren over een sterk verhaal van Johan Derksen. Nederland transformeert naar een hypocriete staat die de METOO status heeft verheven tot een bougie die vonkt als een synoniem van seksualiteit valt. In welke vorm dan ook. Toen Borsato en zijn innerkring werd beticht van grensoverschrijdend seksueel gedrag werd hij verbannen van de nationale zenders. Hij heeft zich tot nu toe niet hoeven verantwoorden en toch wordt hij weer volop gepromoot. Typisch Nederland en je hoort er niemand over. Ook niet de slachtoffers. Straks zal ook weer de ‘knuffel’ Marokkaan in zijn studio ongehinderd kunnen ‘werken’ aan zijn genot. VI-vandaag heeft als format CAFÉ GEWAUWEL. Dus net doen alsof een stel vrienden elkaar ontmoeten aan de Stammtisch van een dergelijk etablissement en hun visie geven op sport en het leven. Daarbij zijn sterke verhalen niet van de lucht en worden doorspekte en opgeklopte belevenissen omarmd ten behoeve van de ‘jongens onder elkaar- sfeer”. Geweldig toch. Begin van de week vertelde Johan Derksen een anekdote waar hij zich voor kapot schaamt. Hij memoreerde omdat hij de wind uit de zeilen van Johnny de Mol wil halen. Die staat centraal in een onderzoek en iedereen heeft daar een mening over. Johan wil enkel aangeven dat velen niet brandschoon zijn, hij dus ook niet. Wil je een mening hebben over een ander dan moet je eerst in je eigen keuken kijken. En dat doet Johan vol schaamte. Lovenswaardig toch, ondanks dat dit deel van zijn memoires lachstuipen oproept tijdens de uitzending. Zijn boodschap is bij mij duidelijk en accepteer ik ten zeerste.

Wat gebeurt er; terwijl velen roepen dat ze nooit kijken naar VI Vandaag ontploft het social media kanaal door de berichten van hypocriet Nederland. Waar zijn we mee bezig? Johan heeft correct gehandeld en alles keurig uitgelegd. Kijk voor de aardigheid eens naar de film Blue Movie uit 1971, het tijdsbeeld waarover Johan sprak. De ongecensureerde versie… daar verdwijnen twee cola flesjes. De bioscopen zaten vol en niemand krakeelde dat het schandalig was. Nu zet een sterk verhaal in het café de hele Gooise matras op zijn kop. Hoe komen ze trouwens aan Gooise matras? Kamervragen gaan volgen, Johan moet excuses maken. De vrouw in kwestie wordt gezocht. Wat bezielt ons anno 2022? terwijl in de achtertuin een oorlog woedt, stikstofbeleid de hele woningbouw stagneert, atoombommen op ons gericht staan en de prijzen de pan uit rijzen. We hebben niks te lachen. Wat dat betreft vormen Johan met René de enige lichtpuntjes in deze donkere dagen. Als zij het bijltje er bij neergooien rest alleen nog de kinderachtige spelletjes van zogenaamde correcte BNN-ers die op de Gooise matras parasiteren. Nondedjuu!!!

2 Reactie's
  • www.xmc.pl
    Geplaatst op 12:54h, 16 juli

    Hello, I do adore your amazing site. That is a tremendous blog post. I really look forward to reading even more interesting topics that youll be posting in the future. Ive discovered a great deal by this. Bless you. -Gregoria Beshaw

  • www.xmc.pl
    Geplaatst op 01:50h, 19 juli

    Thank you for the useful info! I wouldnt have discovered this by myself!