DORHOUT  1641

 

Sinds kort val ik onder de categorie pensionado’s. In volkse taal ‘dorhouters’ genoemd. Mensen met een pijnlijke rug van het werken, voorover lopend, overmatige haargroei uit neus en oren, met eksterogen, een zwak hart, dikke glazen in de bril, trillerig, steunkousen en -zolen, soms terug in de luier, vaak onder invloed van mijnheer Alzheimer en nog vele andere kwalen. Ze worden ingezet om de kleinkinderen van school te halen, op te passen, de tuin bij de poete te onderhouden en altijd bij te springen als er weer een of ander kutkarweitje gedaan moet worden in de familie. Daarom komen deze mensen ook niet toe aan het uitoefenen van een hobby. Het ontbreekt gewoon aan de tijd, want ze worden misbruikt. En dat na gemiddeld, ruim 45 jaar werken. Eindelijk wil ik achterover gaan leunen en genieten, staat in Rusland een klein oud mannetje op. Meer dan twintig jaren heeft hij voorbereid om het Russische rijk onder zijn commando weer terug te brengen tot de status van voor 1993. Feitelijk behoort ook hij tot de dorhout categorie want hij is ouder dan ik ben. Je zou zeggen ga genieten van je leven ouwehoer. Nee, die dwerg met grootheidswaanzin, vormt een gevaar voor het voortbestaan van de wereld. Hij heeft deze week gedreigd met lange afstandsraketten met kernbommen die duizenden km ver kunnen vliegen. Dat met een snelheid van 7 km per seconde en een vernietigingsradius ter grootte van geheel Frankrijk. Drie raketjes verspreid over Europa en er is geen leven meer mogelijk in dit werelddeel. Dan wordt het erg druk voor de Hemelpoort en heeft Petrus zijn handen vol. Hoe is het mogelijk dat deze agressor zoveel voor elkaar krijgt? Iedereen is bang voor hem maar hebben de wereldleiders zitten slapen? Ze konden dit toch al jaren zien aankomen! Daar worden de westerse wereldleiders toch vorstelijk voor beloond? Ik hoop niet dat als het vuurwerk hier ooit losbarst al die gasten met de laatste vliegtuigen plots hun volk verlaten en landen in een ander werelddeel waar het wel nog redelijk veilig is. Voorbeelden zat. Zou onze Willem daarom een vliegbrevet hebben, zou Pinokkio daarom zolang blijven zitten? Als ouw van dage heb ik plots om over dit soort zaken te filosoferen. Nondedjuu!!!

 

1 Reactie
  • 파워볼사이트
    Geplaatst op 02:37h, 19 december

    I have good information as well to sahre come check it out