ONZE PROBLEMEN   1637

Wat is belangrijker:  het regelen van uw vakantie voor komende zomer na twee jaren Corona ellende of hulp bieden aan Oekraïne?
Ik vermoed voorzichtig dat u denkt:  mijn vakantie! want daar wacht ik al twee jaren op, terwijl u zegt: Oekraïne natuurlijk. Ja zo zitten wij mensen nou eenmaal in elkaar. Feitelijk doet Rutte niet anders, we maken ruzie met Turkije en nu staat hij weer handjes te shaken met Erdogan. We zeggen het een en doen het anderen. Rusland is daar heel sterk in. Nee, geen oorlog maar een reiniging. Nee, geen plannen om Oekraïne binnen te vallen alleen een oefening op Russisch grondgebied. Nee, geen bombardement op een kinderziekenhuis, dat doet Oekraëne zelf. Rusland draait alles om. Zo deden ze al bij het neerhalen van de MH17.  En ook bij het gebruik van zenuwgas in Syrië. Het Kremlin ontkent, alles is fake news. En vooral de Russen die dom gehouden worden, geloven het Kremlin gewoon. Poetin heeft de hele wereld in zijn macht omdat hij beschikt over ontelbare kernwapens waarmee hij iedereen de mond kan snoeren. We durven hem niet eens een oorlogsmisdadiger te noemen want dan is de dwerg uit Moskou boos en kan hij gekke dingen doen. Terwijl een hele natie wordt uitgemoord kijken wij toe. Mochten we iets zeggen dan lopen we gevaar. Dus gewoon de andere kant uitkijken en verder niks. Stel dat er iets aan ons mooie leventje komt. En bij die houding van de Westerse wereld spint de dictator, moordenaar, oorlogsmisdadiger, en meester strateeg, garen. Voor ons is het vooralsnog de ver van mijn bed show. In de kranten schuift het nieuws traag naar hogere paginanummers. Onze problemen worden gevormd door de energieprijzen met als gevolg dat alle lasten stijgen. ‘Deine Problemen möchte ich haben’, denken ze in Oekraïne waar ze niet eens meer Russisch willen spreken. Daar proberen mensen vergeefs hun huis, haard en leven te redden. En die vuilak in het Kremlin strooit met bommen boven de burgers en vermoordt zo tienduizenden mensen of laat ze achter bij een krater waar ooit hun toekomst stond. In wat voor wereld leven wij toch. Ik haat het hier. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.