BUIKVET 1624

2022 nadert geruisloos. Geen eindejaar borrels, geen nieuwjaarsrecepties, geen vuurwerk, geen massa’s familie op bezoek. Soberheid is troef in het tijdperk dat het ééncellig virus dat -overall- COVID heet, ons land regeert. Dit alles weerhoudt mij er niet van om alvast goede voornemens in mijn ‘systeem’ te prenten. Ook mijn beste vriend was daarmee bezig en plots zagen we daarin een overeenkomst. Naast stoppen met roken stond er in zijn lijst ook: de sportschool. Chapeau voor deze nimmer sportende medemens. Ik rook niet maar als sporter ga ik wel mijn spieren versterken dus ook bij mij straalde het frequent bezoek aan de sportschool op het digitale lijstje. Om alvast in de stemming te komen besloten we deze maand vast op te starten zodat we vanaf maandag 3 januari vol in de weer kunnen. Zolang het demissionaire kabinet weer geen roet in het eten gooit.

Gehuld in een ietwat verouderde outfit stapte hij in mijn auto, nadat hij een sporttas model hutkist, op de achterbank had geworpen. Zijn vrouw stond hoopvol tussen de gordijnen en zwaaide ons uit. We begonnen met fietsen om op zweettemperatuur te komen. Daarna rekken en strekken om eindelijk aan de gewichten te kunnen. Het ging met zuchten en kreunen terwijl we met weinig gewicht werkten. Dat voorspelde niet veel goeds aan zijn zijde. Na een krappe twee uren en een ontspannen douche reden we terug, zijn gezicht deels verborgen in een badhanddoek. Totaal kapot. De immer grote mond was alleen geopend om lucht naar binnen te zuigen. Thuis stond zijn vrouw voor het raam en ging boos kijken toen ze zag dat hij zwalkend naar de voordeur liep. Uitleg leek me op de plaats dus ik liep snel achter hem aan. “Waarom heren, waarom in Godsnaam maak je mij wijs dat jullie gaan sporten en komen jullie bezopen naar huis en jij nog wel achter het stuur? Schaam je!!’. Haar man viel energieloos op de bank en pufte. Water graag riepen we alle twee. Pas toen doorzag ze haar verkeerde inschatting en leverde snel H2O met energie-repen. ‘sorry’, kwam er zachtjes uit. Van de bank klonk enkel een futloos NONDEDJUU!!!

 

1 Reactie
  • 코인파워볼
    Geplaatst op 02:37h, 19 december

    Anyone else felt the value just like me?