MAXIMAAL         1623

Max pakte MAXimaal met legendarische durf, teamtact en getalenteerd inzicht de eerste Nederlandse F1 Wereldtitel. Het was een apotheose van ongekend niveau, waarin de zevenvoudige titelhouder Lewis in de laatste ronde werd weggezet als nooit tevoren.

Wie had dit gedacht? Het greep iedereen zo bij de strot dat de 8 duizend Nederlandse fans die in Abu Dhabi zaten, zonder uitzondering, hees naar huis zijn gevlogen. Op dat moment hing Max boven de pot te kotsen terwijl pa Jos hem door de haren streek. Max kan niet tegen alcohol en als je dan champagne drinkt ipv het over Lewis te spuiten dan ben je verkeerd bezig. Ik ben nu dolenthousiast ofschoon ik zondagmiddag na een uurtje kijken er de brui aan gaf en wat nuttigs ging doen. Klussen genoeg in huis. Na het opruimen van mijn mancave waar geen doorkomen meer aan was, liep ik terug naar de woonkamer waar iedereen verveelt voor de TV hing. Max lag in verloren positie en Lewis had de sterkste auto. Ik kondigde aan een douche te nemen en daarna was het so wie so borreltijd.

Plots zag ik uit een ooghoek Latifi uit de bocht vliegen en de vangrail kussen. Safety Car. Ik gaf een gil. Dan vloog Max plots de pitsstop in en kreeg nieuwe banden. Zonder probleem reed hij direct tot achter zijn concurrent die bijna op het canvas toerde. Michael (jury) stuurde alle gedubbelde karretjes weg zodat Lewis en Max de eindstrijd in deze hete Arena samen konden beslechten. De Brutaler Maaseiker ging naast Lewis rijden en heeft gegarandeerd op zijn nieuwe bandenset gewezen. Lewis schoot weg en Max ook. In mijn kamer rammelde alles van spanning. De commentaarstem stond op maximaal volume zodat we maar niks misten. En daar in een van de laatste bochten schoot Max langs Lewis die nog wilde terugpakken mits hij banden had gehad ipv die ouwe pantoffels die nu om zijn velgen zwabberden. Max vloog vooruit, maakte ook nog de snelste ronde tijd, smeet even met zijn kontje in het uitkomen van de laatste bocht en kreeg als eerste de finishvlag. Wat een lol. De klote mistroostige zondag was gelijk goed. Zelfs optimaal toen we zagen hoe Toto Wolf reageerde. What a bad looser.  Lewis scoorde voor het eerst in zijn leven punten bij mij door zeer sportief direct Max en Jos te feliciteren samen met Hamilton senior. Hulde voor die twee. Benieuwd of hij nog zin heeft om volgend jaar opnieuw te worden afgemaakt door dat jochie uit Maaseik met de naam MAX VERSTAPPEN. Nondedjuu !!!

 

1 Reactie