BEAUTIFULL    1620

Zo, beste lezer, kom maar op! Nog steeds ben ik zwaar gepikeerd dat in een democratie enkele dwarsliggers in de Randstad, hier de dienst uit maken. Ja noem mij ook maar een zeur, alleen ik kom voor mijn eigen cultuur op. Men roept wel: ‘ black matters’ . Zeker, maar: dan ook Zwarte Piet terug in onze gemeenschap.  Deze week hebben we BLACK FRIDAY! Geen enkel protest gehoord. U wel?  Dus waar hebben we het over? Dan mag zwart plots wel. Het verlangen naar mijn jeugd met gezonde spanning rond het feest der kinderen op 6 december, vooraf gegaan door Pakjesavond blijft markant in mijn geheugen. Op de basisschool samen zingen, bezoek van de Goed Heiligman met een leger lachende zwarte Pieten. Samen in huiselijke sfeer de kadootjes uitpakken. Hoe gezellig en mooi kan het zijn. Feitelijk een ware verering van deze vriendelijke Spanjaarden uit Valencia. Een tante in Amsterdam stookt het vuurtje op, krijgt podium in de ontelbare talkshows en plots is het not done. Zal ik eens de werkelijke waarheid op tafel leggen? Let op:

Verleden schreef een gerenommeerd dagblad ‘’Draagvlak voor Zwarte Piet neemt verder af’.  Vervolgens kwam de NOS met: ’Minderheid bevolking wil dat Zwarte Piet zwart blijft’. De berichtgeving was geënt op een onderzoek uitgevoerd door I&O Research. Boven het persbericht dat naar aanleiding van dit onderzoek werd verspreid stond: ’Nederland accepteert Verandering (Zwarte) Piet’. Inderdaad schoven burgers, aldus de uitkomsten, op richting bedrijven en instellingen die Zwarte Piet al in de ban hadden gedaan, waaronder de staatsomroep. Overigens zat de flexibiliteit van de burgers voornamelijk in de Randstad!  Doch het hele rapport correct lezend krijg je een duidelijk ander beeld van de uitkomsten.
Slechts 33 % van de ondervraagden vindt het prima dat het uiterlijk van Zwarte Piet verandert.
50% vindt dat de sinterklaastraditie inclusief Zwarte Piet moet blijven zoals hij is.
Liefst 71 procent vindt dat een kleine minderheid van tegenstand het feest verpest.

Conclusie is dat de pers, en met name de redacties van de (Staats)omroep(en) willens en wetens de zaak zo draaien dat er  een volstrekt andere boodschap wordt doorgeven dan gepeild was. Zij verdraaien de feiten, de kijker trapt erin. Daarna volgen de kranten. Het gebeurt met meer opinie onderzoeken. Op die manier duw je de bevolking in de richting die een paar personen graag willen bereiken. Schandelijk!!

Dit alles bestuderend leidt tot mijn conclusie: Enkele gekleurde personen mogen zonder enige tegenspraak hun gal spuwen over het fenomeen Zwarte Piet. Ze zijn daarin agressief en als ze worden aangevallen keren ze de rollen om omdat ze ‘agressief’ benaderd worden. Ik vind het verfoeilijk dat zij met een paar zielige opmerkingen doen alsof ze dood worden gepest. Alsof ze niet gewoon trots mogen zijn op hun kleurtje. Ik ken zwarte jongens die met veel plezier voor Zwarte Piet hebben gespeeld. Zij zien er totaal geen valse of discriminerende uiting in. ‘Flauwekul’, zeggen ze. Die jongens komen niét aan tafel bij de NPO of Jinek. En dan Diewertje Blok die overwoog om te stoppen als Zwarte Piet zou blijven bestaan. Dag Diewertje, hoepel liever vandaag dan morgen op. En vier wat langer vakantie op Ibiza. Zijn wij van je verlost, draaitante. Je ontneemt een hele natie haar oorspronkelijke sprookje van Sint en Piet.

Kick Out Zwarte Piet, mag zich nog veel meer veroorloven. Deze akelige groep wilde zelfs het carnaval aanpakken.  Hoe komen die mafkezen erbij? Het wordt tijd dat ze eens op hun plek worden gezet verdomme. Ik vind hun aanpak een vorm van racisme want ze breken in in mijn cultuur. Als ik met carnaval als Klukkluk de Indiaan wil lopen doe ik dat. En als Akwasi of Simons mij willen trappen, voorspel ik dat ze zelf een spoedafspraak met de tandarts moeten maken. Het wordt tijd dat het fake-news wordt verbannen en omgezet in objectiviteit.  Nondedjuu !!!

 

 

1 Reactie
  • 코인파워볼
    Geplaatst op 02:37h, 19 december

    Do you like BTS too? because im part of the army