CODE ZWART     1619

Zonder meer dreigt het een cruciale week te worden doordat het aantal besmettingen COVID-19 nog steeds dramatisch stijgt. Traag maar gestaag lopen ook de IC-bedden weer vol. Onder de noemer ‘milde’ lockdown dobberen we op dit moment ongewis rond. Corona is veel stabieler dan gedacht. De vaccins functioneren wel, echter de werking kalft na verloop van tijd af. Besloten is tot een boosterspuitje dat de 87% van de bevolking weer een poosje ‘beschermt’ . Helaas is rond 15% van de bevolking nog steeds niet gevaccineerd. Mede door die incomplete dekking stijgen de besmettingscijfers. Dit ook ondanks het strenge thuiswerkadvies en vroegere sluiting van de horeca. Een fractie van de bevolking begint zich weer te verzetten met enorme rellen. Te maf voor woorden.  In een paar buitenlanden wordt vaccineren verplicht gesteld. België is zelfs van plan om zorg-personeel dat niet ingespoten is, te ontslaan. En Nederland weigert dit voor alsnog in te voeren. Wel weet iedereen dat er enkele honderden IC-bedden vrij gehouden moeten worden voor de reguliere zorg. Daar zit ‘m nu de crux. Want er komt een moment dat Corona zoveel bedden opeist dat aan die reguliere-zorg-bedden geknibbeld moet worden. Ik ken massa’s mensen die klachten hebben en zelfs op een operatielijst staan de wachtlijst groeit en groeit. Straks moet er weer geselecteerd worden wie wel wordt geholpen en wie niet. Ouderen lopen dan snel de kans dat ze het predicaat ‘voltooid leven’ krijgen en kunnen stikken. Terwijl rokers, en niet gevaccineerde van jongere leeftijd wel worden geholpen. Zulke scenario’s in de Nederlandse samenleving is not done en nooit voor mogelijk gehouden. Rutte en de Jonge trekken ernstige gezichten op de persconferenties en trachten, hoewel demissionair want ze zijn allang heen gestuurd, de zaak met houtjes-touwtjes tactiek draaiende te houden. Ze dreigen zelfs dat zware maatregelen op de loer liggen. Als die twee hun verplichte werk nou eens goed en vooral sneller uitvoerden. De zogenaamde Booster-prik die hard nodig is om de eerste en tanende vaccinatie weer op peil te brengen, komt maar niet op gang. Ook deze keer zijn we met prikken weer de laatste in Europa. Deze omissie lijkt wel standaard. We koersen af op een stille Sinterklaas zonder zwarte Piet en een eenzame Kerst. Sinds aanvang 2020 zitten we in de ban en het eind is nog niet in zicht. Het kabinet strooit met miljarden en dan vraag ik me af waar dat geld plots vandaan komt? Alles is mogelijk, alleen het ziekenhuis personeel dat keihard werkt voelt geen waardering. Ze worden onderbetaal en moeten slavenwerk verrichten voor u en mij. De politie klaagt steen en been en behoort ook niet tot de grootverdieners. Visie, beleid, actie, het ontbreekt in dit land. Hoogtijd voor nieuwe verkiezingen want de vooruitzichten zijn gitZWART.  Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.