SLECHTSNIEUWS    1618

Tijdens het lezen van de krant vanmorgen vroeg, bekroop mij het gevoel dat de wereld in de fik staat. Op elke pagina stond weer een andere akelige tijding van slechtnieuws. Waren we in het voorjaar blij met twee prikjes, nu slaat Corona terug met piekstijgingen in het aantal besmettingen. Ziekenhuizen kunnen de aanwas van Covid patiënten amper aan en luiden de noodklok. De prijzen van woningen houden gelijk tred met de Covid-19 pieken. De Wit-Russische dictator Loekasjenko lokt Syrische vluchtelingen naar zijn land en jaagt ze vervolgens de grens met Polen over om zo de Europeesche Unie te choqueren voor alle leed dat hem is aangedaan in de vorm van sancties. En natuurlijk steunt Poetin de acties van Wit-Rusland. Ongelooflijk. Onze eigen kabinetsformatie heeft de snelheid van een slak met knokkelkoorts en schiet dus amper op. Een vuurwerkverbod voor de jaarwisseling staat in de steigers. Ze vormen een extra druk op de ziekenhuizen en dat kan het hospitaal niet lijden. Houtstoken nu de gasprijs verdubbelt wil de regering liever niet zien dus zullen we binnenkort in de gewatteerde ski-jack voor TV plaatsnemen. Ik ga al na het avondeten naar bed en duik onder een extra laag dikke dekens. Wanneer Ridouan Taghi binnenkort voor de rechters moet verschijnen wordt de politie versterkt met het leger om partij te bieden aan ontsnappings- en bevrijdingspogingen. Men verwacht hier kennelijk maffiapraktijken. Pedofiel Jos B, huilt tranen met tuiten als hij ontkent Nicky Verstappen te hebben vermoord. Hij gaat zelfs languit op de grond van de heilige rechtbank liggen. Of deze comedy hem redt is niet waarschijnlijk. Oostenrijk gaat skiërs uit het buitenland weren als ze niet de vereiste en correcte vaccinaties hebben gehad, weer een wintersport vakantie naar de Filistijnen. Sinterklaas wil weer graag ons land aandoen maar de streep door de Sint-intocht is al getrokken. De goedheiligman die al van zijn leger zwarte Pieten werd ontdaan dobbert nu op de Noordzee en weet niet meer wat te doen. Terug naar Spanje of illegaal ergens aan land gaan? Hij is gevaccineerd, spreekt Nederlands en toch is hij niet welkom. Vreemd. Moeten we nog verder gaan? Het gaat om berichtgeving op een paar pagina’s. Rutte komt een belofte over een bijdrage van 2 procent aan de NAVO niet na. Zeker weer last van een niet functionerend actief geheugen. Op de VN-klimaattop in Glasgow worden grootse beloftes gemaakt. Het is de vraag of ze hun kiezers daadwerkelijk gaan vragen die belofte te betalen. Ik denk het niet. In het Koninkrijk Monaco staat een huwelijk op springen, tussen Albert en Charlène wordt geen warmte meer geconstateerd. De Amerikaanse inflatie is het hoogste in ruim 30 jaar en ik verwacht dat het bij ons niet veel beter is. Alle prijzen stijgen door de duurdere elektriciteit. En de oorzaak daarvan is weer het verwrongen grijpgrage belastingstelsel dat we in Nederland hebben. Ik denk dat ik de krant afbestel want mijn dag was al vanochtend helemaal naar de kloten. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.