POLITIEK CORRECT     1615

Recent viel mijn aandacht op een ingezonden brief in de krant: ‘ Opvang Ter Apel vol. Staat er in Blaricum, Laren, Aerdenhout of Bloemendaal niet een pandje leeg waar asielzoekers opgevangen kunnen worden?’. Ik snap deze brief volkomen. Vanuit Den Haag hoor ik enkel politiek correcte teksten van mensen die in driedelig grijs of mantelpakje het land regeren vanuit een positie waarin elke praktijkervaring ontbreekt. In mijn woonplaats arriveren ook steeds meer asielzoekers.  Den Haag roept dan dat het goed is dat culturen mengen. Alleen is het een tikkie lastig als twee uiterste culturen met elkaar moeten samenleven. Dat ontgaat het gremium in de blauwe bankjes totaal. Dit leidt tot situaties die ik als culturele botsingen betitel.  Aan vooroordelen probeer ik geen aandeel te hebben, oké ik sta ook niet met bloemen bij de gemeentegrens maar begrijp dat de meeste vluchtelingen getraumatiseerd zijn. Tel daarbij nog eens het fenomeen Godsdienstwaanzin en moet die menging toch eindigen in problemen.

Bekende Nederlanders dienen vaak als ‘masseur’ om de samenleving te vormen tot knuffelaars van de asielzoekers. De acceptatiegraad moet omhoog. Nederland schakelt dan haar geheime wapen in: BN’ers die je smeken dat uit te voeren wat de overheid wil. Dat ze zich daarvoor leuk laten belonen staat buiten kijf.  In dit kader wil ik wijzen op een actie van de BN’ers ongeveer zes jaar geleden. Destijds was er ook een enorme toeloop van vluchtelingen en de NN’ers, (normale Nederlanders) begonnen zich te verzetten. De bekende landgenoten riepen op om een asielzoeker in huis te nemen. Een lovenswaardig initiatief alleen vroeg ik me af… wat doet de Bekende Hollander zelf? Ik kan u melden dat ze de rol waarvoor ze waren ingehuurd goed hebben gespeeld. Uit officiële kanalen hoorden we dat het aantal BN’ers dat zich heeft aangemeld met een slaapplaats op de vingers van 1 hand te tellen zijn. Wat een zooitje toneelspelers dus. Waarschijnlijk hebben ze na betaling van hun gage geen actief geheugen meer aan het vervolg van deze klus. De Stichting TakecareBNB roept mensen op zich te melden als gastgezin en hoopt ook dat bekende Hollanders zich melden. Laat ik dit vertellen; er zullen heel weinig tot geen BH’ers over gaan tot aanmelding. Ik ben serieus benieuwd naar de politici die een bed voor een asielzoeker gaan aanbieden. Onze landelijke lachebek en demissionair volksaanvoerder Mark Rutte, die alleen woont in een optrekje van ruim 1 miljoen, zal toch zeker garant staan voor een paar asielzoekers? Die kunnen bijvoorbeeld de boodschappen voor hem halen en ‘ s avonds lekker cultureel koken en misschien wat muziek maken. Moet toch fantastisch zijn voor eenzame Mark. Gaat vast lukken lijkt me. En ook Jesse zal nog wel een plekje vrij hebben in huis en als hij overstag gaat dan kan zijn siamesetweeling zus Lilianne ook niet achterblijven. Misschien kunnen ze samen één vluchteling nemen en dan uitwisselen. Dan is iedereen blij. Nondedjuu!!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.