GESUBSIDIEERD LEVEN      1613

In Guantanamo Bay worden de gevangenen aangepakt zoals dat hoort. Waterboarding is daar nog heel gewoon om de in oranje gehulde gevaarlijke individuen te martelen. Alleen in Nederland daar worden Oranjes geëerd als afgoden. En waarvoor? Omdat ze afstammelingen zijn van de zwijgzame Willem van Oranje die de opstand tegen de Spanjaarden leidde? Of van Wilhelmina die gelijk naar Canada vertrok toen haar sponsors gevaar liepen? Of van Bernard die als lid van het Wereld Natuurfonds in zijn vrije tijd alles wat op vier poten liep en een mooie vacht had afknalde? De enige die echt deugde was Claus maar die was ook niet van Oranje. Wel bracht hij een zoon voort die weer wel van Oranje was. Ach ja de Oranjes worden in dit land door een minderheid in het zadel gehouden. Typisch Nederland daar regeren so wie so de minderheden. Alex moet een paar keer per jaar tegen betaling van heel veel miljoenen acte de préséance geven en een toespraak voorlezen. En dan gaat hij af als een gieter door gestotter als een bakvis die voor het eerste bij de schoonouders op bezoek gaat.
Nu gooit bolle Alexander het openbare bosje nabij zijn landgoed dicht. Volgens intimi gaat hij met vrienden, net als zijn Duitse anjer opa, jagen. Jagen is alle wild rücksichtslos en met één overwinningskreet afschieten onder het mom van wildbeheer. Ze moesten zich kapot schamen die Oranje familie. Enige zelfreflectie is hen blijkbaar vreemd. En dat is familie breed. Tante Marijke verkocht onder protest toch Nederlandse kunst aan t buitenland. Neefje Bernhard jr. houdt de huren op peil in Amsterdam en krijgt voorrang op de Corona versoepelingen. Want de F1-organisator in Zandvoort mag in een tijd dat geen evenement bestaansrecht krijgt, 70.000 bezoekers per dag toelaten in zijn eigen natuurgebied. The King zelf ging toen heel Nederland in een lockdown-slot zat, met het regeringsvliegtuig op vakantie in Griekenland. Ze permitteren zich alles die Oranjes en lachende Rutte, die zelf al ontslagen is, repareert die misstappen als een volleert PR-manager. In Griekenland heeft Alex een enorme woning opgericht en een bootje van 2 miljoen op het water liggen. Het vliegtuig zet hem af en vliegt weer terug. Later wordt hij weer keurig opgehaald. Hadden wij een CO2 probleem of zoiets?
De teneur in Nederland is dat het lijkt alsof asielzoekers en rijke VVD’ers voorrang krijgen op alles. Het overige gepeupel wordt gemolken en kijkt voortdurend tegen achterstand aan. Benzineprijzen en andere energiekosten rijzen de pan uit. Niet zo zeer door het product zelf. Zeker voor de helft door de belasting op belastingen die er in verdisconteerd zijn. Het leven is Nederland is geen pretje meer. Wel voor de Oranjes natuurlijk, die worden gesubsidieerd en gepamperd, ze leven volgens voorrecht. Nondedjuu!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.