F1-KAPITAAL 1609

T is misschien iets te ronkend geschreven, maar het lijkt er toch op dat onze zwart bebrilde Oranje vriend, prins Bernhard, een geldwolf van het meest aanvallende soort is. Zondag staat Zandvoort, na 36 jaren weer prominent op de F1 kalender. Bernhard is (mede-)eigenaar van het circuit, zie het als een buitenverblijf van hem, want Amsterdam heeft hij al in bezit. Hoe regel je dat? vraag ik me verwonderd af. Ooit zei een wijs man tegen me: ‘sparen leer je van de rijken’. Als je erop let dan is dit de schandalige waarheid. Voor Bernhard is het niet anders. Blijkbaar heeft Bernhard daarnaast preferenties bij de overheid, omdat hij zich alles kan veroorloven terwijl festivals geen groen licht krijgen. Bernard waant zich enigszins boven de wet, zo riekt het. Maar hij en zijn F1 organisatie gaan nog verder… ze willen goed voor de dag komen op deze aardkloot. F1 is een miljarden circus waar velen hun zakken vullen zodat ze nooit meer hoeven werken. Dat laatste hoort de pearlboy graag. Wat denk je dat Bernhard doet? Hij vraagt de populairste artiesten van Nederland om te komen optreden om het race-evenement meer cachet te geven. Pure PR van Bernhard, prachtig affiche, strak plan en geweldige Holland Promotion. Er is een kleine dingetje; ze moeten voor nop optreden. Hoe kom je erop? Mogelijk heeft hij bij een goedkoop Turks naaiatelier extra diepe zakken laten maken en die blijken nog niet vol genoeg. Is hij vergeten dat hoogstwaarschijnlijk zijn volledig gesponsorde komaf heeft geleid tot al deze talloze voordelen? Ik vind het schandalig. Wat zou brillemans zeggen als ik als huurder zou voorstellen om een maandje voor niks in een van zijn pandjes te wonen? Denk dat de deurwaarder onderweg is voor ik mijn laatste toon heb geslaakt. En dan die strenge bril… wat een smaak heb je dan? Of zou hij die voor een prikkie hebben overgenomen van Edgar Davids? Het is me een fraaie familie; de een heeft wat aan zijn oren en de andere wat aan zijn ogen. 36 jaar was racen in Zandvoort niet mogelijk, wordt een prins eigenaar dan kan plots alles. Mogelijk gesteund door machtshebbers en graaiend bij -deze keer- musici komt je een heel eind. Top dat de artiesten die tijdens Corona geen stuiver verdienden jolig van zich afbijten. Altruïsme is Bernard jr. zeer vreemd, duidelijk regeren nog wat karaktertrekjes van opa in zijn prinsen brein. Het wordt echt tijd dat wordt ingegrepen in ons Koninkrijk en specifiek bij de Oranjeleden. Een houdt met ons regeringsvliegtuig de CO2 uitstoot in zijn eentje op peil, de ander verkoopt onze Nederlandse kunstwerken aan het buitenland, en een derde regeert lachend de woningnood in zijn voordeel. En de door zichzelf tot God verheven Rutte lacht vrolijk alles weg. Geen greintje pijn alles loopt goed alleen het geheugen… tja daar vallen wel eens handige gaten. Nondedjuu!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.