CHARLIE      1608

Charlie Watts, heeft ons verlaten. Omgeven door zijn naasten overleed hij in een Londens ziekenhuis. De oorzaak mogen we zelf invullen. De overige bandleden zijn er kapot van. Hoe excentriek zanger Mick Jagger ook was en is, Charlie zat altijd enigszins stoïcijns achter zijn drumstel. Hij was de beste drummer ever en dat wist iedereen. Heel eerlijk vond ik Charlie nog goed uitzien in vergelijking met Keith Richards. Brown sugar, Angie, Satisfaction, Miss you moet ik nog even doorgaan? Bijna 60 jaar geleden werden ze opgericht en ze produceerden hit op hit en zeker 50 memorabele albums. Nooit zag ik ze zelf live terwijl ik me zeker reken tot een van de grootste fans van de lage landen. Toch zal ik niet vergeten dat Mick Jagger op Pinkpop 1979 aanwezig was en Jan Smeets hem vroeg om op te treden met Peter Tosh. Jan Smeets is er nog steeds kapot van. Hij bewoog stad en land om de tiende editie in Geleen tot een waar spektakel stuk te maken. Inmiddels gonst het gerucht door Geleen dat niet alleen Peter Tosh op de tribune gaat verschijnen maar ook Rolling Stones voorman Mick Jagger. Tosh de fameus reggae zanger heeft een wereldhit met Don’t look Back dat hij ook samen zong met Jagger. The Dire Straits, The Police, Elvis Costello pronken op het affiche en 50.000 fans in het Burg. Damen-park te Geleen zijn in opperste extase. Pinkpop is klaar voor een legendarisch duo-optreden, een verrassing van de bovenste plank. Dan gebeurt het, Jagger is onderweg naar het podium en draait plots om, zwaait vriendelijk naar Mr. Pinkpop en vertrekt waarbij hij volgens aanwezigen ook nog een over het koude buffet dat klaar staat roggelt. Wat een deceptie. Charlie was totaal anders, een gentleman in het normale leven, de machinekamer van The Rolling Stones in de praktijk. En zo is het! Niet dedaine zoals die groot gebekde huppellul voor de groep. Charlie’s stijl honoreerde alle verwachtingen vakkundig. Een meester op de drums, the real boss achter de schermen het creatieve brein achter the Stones.  Paint it black:  R.I.P. Charlie…. Nondedjuu!!!

 

1 Reactie
  • binance business account
    Geplaatst op 08:32h, 04 april

    Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.