KONINKLIJK-RAMP-TOERISME    1604

Terwijl de horeca ondernemers in Valkenburg met een ploeg vrijwilligers en lamgeslagen personeel de Geulmodder van het plafond krabben, vragen milieuactivisten zich af of er nu eindelijk voldoende bewijs geleverd is dat de wereld langzaam naar de kloten gaat. Daarin voelen ze zich gesteund door het meertalig en bebaarde Europees Commissielid Frans Timmermans. Zelfs rubberen Rutte begint over te hellen richting milieuactivisten. Maar goed dat heeft ook een andere reden immers hij moet D’66 en pubertje Jesse Klaver te vriend houden. Die heeft hij nodig om zijn toren-ambities te concretiseren. CO2 is een natuurlijk gas dat door de leefwijze van de mens alsmaar toeneemt en zo zorgt voor een stijging van de temperatuur met alle gevolgen van dien. Ik hoor tot de types die zich dagelijks kapot ergert aan het slechte weer en blij is met een paar dagen tropische hitte in Zandvoort aan zee. Dat mag ik toch zeggen als een halve natie plat van het lachen ligt als vervelend ventje en columnist Marcel van Roosmalen op Veronica ongestraft kan orakelen dat hij Limburg een ramp gunt. Dan neem ik tevens mijn kans om te melden dat Nederland zich moet schamen voor het schamele bedrag dat via Giro 777 werd binnen gebracht: nog geen 10 miljoen! Valkenburg alleen al heeft volgens een voorzichtige schatting 400 miljoen euro schade. Lapt de zuinige Hollander die overal voorop staat 2 1/2 % bij. Chapeau! Ach ja als onze king weer op onze kosten mag vliegen naar zijn geliefde vakantieadres inclusief 2 miljoeneuro-bootje, dan vergeten we eveneens zijn CO2 bijdrage. Als hij binnen één week terugvliegt naar Nederland om met een zwaard een lintje in tweeën te delen om vervolgens weer snel retour te vliegen in een privéjet dan is dat doodnormaal. Misschien vliegt hij straks ook nog heen en weer naar Tokio. En o ja, hij en Max waren voor vertrek ook kortstondig in Valkenburg met de helikopter. Gelaarsd, met gefronst voorhoofd en verschrikt kijkend; ingestudeerde empathische blik dus. Dat kunnen ze sinds de vele blunders als de besten. Toen waren de koffers gepakt en hun gedachten al lang in Griekenland. Dus dan nog snel naar het waterfront op advies van Rutte, om de jaarlijkse subsidies niet in gevaar te brengen. Aldaar belangstelling tonen en weer vlot wegwezen uit die provincie in nood. Lekker ontspannen naar het goede weer en rustige omstandigheden in Griekenland. Blijkbaar is dat normaal. Weet dat u en ik afzien van vakantie in het buitenland vanwege de aanwakkerende Corona-concequenties, en door gebrek aan hotelaccommodaties in Nederland nu een geleende tent uitrollen ergens op de Veluwe. Om nog maar te zwijgen dat de helft van uw vakantiegeld gierig werd ingepikt door veelvraat de Belastingdienst. Ach…   CO2 reductie zou dat ook voor Willem van Oranje gelden? Het lijkt er niet op want hoe vaak zou hij met vakantie gaan per jaar? En hoeveel vlieguren maakt hij er nog naast, om zijn overbodige brevet actueel te houden? Waarom? Waarom? Zou Frenske Timmermans hem niet eens een keer pittig kunnen toespreken vraag ik me vloekend af? NONDEDJUU!!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.