VERSLAAFD 1597

Mijn ochtendkrant kopte dat de verslavingszorg zich ongerust maakt over het snuifgenot van het studentenvolk. Volgens ingewijden -de ware verslavingszorger komt uit het milieu- heeft de eenzaamheid tijdens de lockdown’s de studenten richting poeders en pillen geduwd. Je gelooft het zelf. Door de jaren heen hebben studenten zich een weg richting bul gesnoven. Dat was in de seventies al. Corona staat anno 2021 voor alles in het verdomhoekje, ga er nou niet ook de roesmiddelen van studenten aan toevoegen. Kijk eens rond in de gemiddelde studentenstad. Na 15.00 uur starten kleine optochten van jongeren met volle kratten. Ik weet dat bier, wijn, mix en energiedrankjes op gelijke hoogte staan met designermiddelen als XTC, speed, 3-MMC, maar ook cocaïne. Eenzaam op een kamertje zitten in een verplichte ophokperiode is natuurlijk niet alles. Of dat de reden is om naar verboden genotsmiddelen te grijpen… het zou kunnen. Toch blijf ik erbij dat de combinatie drugs en studenten van alle tijden is. Daarom maak ik me, in tegenstelling tot de ware deskundige, geen extra zorgen. Er werd een poosje terug gefluisterd dat er zelfs in de coulissen van de Tweede Kamer wordt gesnoven. Kijk dat is pas nieuws. Denk niet dat bijvoorbeeld Wim Kok, Joop den Uil, Dries van Agt of Hans Wiegel ooit hun neus hebben opgehaald voor het witte poepertje. Als het werkelijk praktijk blijkt dan maak ik me wel zorgen. Tegenwoordig is het opleidingsniveau van de Kamerleden erg hoog. Dus ex-studenten bemensen het regeringsgebouw. Ik wijs niemand aan maar met een beetje fantasie zie je het gewoon aan sommige neuzen. Of aan hun maniertjes. Daar constateer ik nog meer verslavingen: verslaafd aan macht, verslaafd aan aandacht, verslaafd aan een torentje, verslaafd aan publiciteit, verslaafd aan vergaderen. Dat alles vaak gepaard gaand met een gebrek aan moraliteit. Nu ik dit schrijf vraag ik me af hoe het met Ajaxkeeper Onana gesteld is. De Kameroense parel heeft voor Ajax heel wat wedstrijden gewonnen en vergeet niet, ook verloren door rare capriolen. En nu is hij geschorst wegen gebruik van verbodenmiddelen. Hij slikte ze om hoofdpijn te bestrijden. Oké, Andrey verklaart het anders; per abuis nam hij een pilletje van zijn vrouw in de veronderstelling dat het paracetamol was. Helaas niet dus. Toevallig pakt dat pilletje niet de hoofdpijn aan maar verbloemt andere middelen. Dan vraag je om problemen én je brengt je cluppie in problemen. Ajax is netjes en betaalt zijn salaris een jaar lang door. Zonder twijfel verdient hij meer dan u en ik en onze buren bij elkaar. Ajax wil het contract van de laatste man verlengen en die weigert. Hij wil meer geld en gaat vertrekken naar Arsenal. Dat vind ik dus magistraal laag bij de grond. Om zo’n persoon zou ik me zorgen maken; hij is verslaafd aan geld, misschien aan studentikoze middelen en hij heeft gebrek aan empathie plus moraliteit. Onana… via de achterdeur weg uit Amsterdam. Snel! Doei,  wegwezen Nondedjuu!!!

 

1 Reactie