NEKKLEMGAS 1595

Heeft op het Binnenhof nou niemand in de gaten dat we in de val lopen? In de val van Poetin, en we zochten die problemen zelf op. We leefden decennia in een bubbel totdat de Groningers het gewiebel op de schaal van Rigter beu werden en ook de gevelscheuren niet meer konden waarderen. Toen moesten we na wat weke stuiptrekkingen in de Tweede Kamer, plots van het bewierookte gas af. Geleidelijk wordt de gaskraan vanuit Groningen dichtgedraaid en sluiten we aan op het buitenland. Noorwegen, Rusland, Engeland en het Midden-Oosten leveren het dure gas dat naar uw CV installatie stroomt. Veel industrieën en bedrijven in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland verbranden nog steeds Gronings gas, geheel volgens beklemmende contracten. De gaskolder in ons land transformeert tot een pijnlijke dure dijenkletser. Mede door alle milieugroeperingen en het adembenemende belastingregime van de regering, stijgen onze stookkosten waardoor we noodgedwongen op zoek moeten naar non-conformistische alternatieven. Ook de enorme fiscaliteiten die de prijs omhoog stuwen zijn niet te versmaden. Vijf kilometer vanaf mijn pc gemeten, in Duitsland, wordt het gas volop gepromoot tegen een benijdenswaardig tarief. Eén Europa noemen ze dat. Ik zeg: te maf voor woorden. Ondertussen krijgt het Russisch gas steeds meer grip op west-Europa want eer de politiek hier de juiste koers heeft gevonden, zijn we er niet meer. Leverancier Gazprom dat gas uit de Siberische ondergrond  pompt, heeft problemen door de klimaatverandering. Er smelten grote delen Permafrost – dat zijn grondgebieden die normaliter eeuwig bevroren zijn- waardoor de grond in elkaar dondert. Gevolg; opslagtanks vallen om, leidingen verzakken en gaan naar de filistijnen. Dat is niet alleen een ramp voor de Russische economie maar ook voor ons als gasklant aan het eind van de leiding. Straks krijgen we niks meer uit Rusland en dan ontstaan vanzelf verrekt koude winters, kan ik melden. Het zou me niet verbazen als kozak Poetin daarvoor on-orthodoxe oplossingen heeft. Zijn we daar op voor voorbereid? Het gas dat ons sinds de zestiger jaren van de kolen afhielp en alleen maar luxe bracht, bezorgt ons, mijnsinziens, binnen afzienbare tijd pure ellende. En daar kan geen windmolen tegenop. Zou Rutte daar een oplossing voor vinden? Die joker blijft gewoon boetseren met gebakken lucht om ons stil te houden. Hij jokte op 1 april alsof het gedrukt was en trekt dat Pinokkiogedrag nog steeds door. Hij zal in Rutte IV ongetwijfeld zijn hocus pocus beleid walgelijk opnieuw introduceren. Al zijn eerdere tegenstanders zijn nu medestanders, de macht lonkt immers. Ongelooflijk hoe geil ze zijn naar macht smachten. Daarvoor laten ze alle principes vallen. Stelletje hypocriete machtswellustelingen zijn het in Den Haag, waar het Groningse gas nog steeds door de leidingen rond het pluche stroomt. Het stinkt aan alle zijden, Nondedjuu!!!

2 Reactie's
  • 코인파워볼
    Geplaatst op 02:38h, 19 december

    if you wanna make a fortume come check me out

  • binance holdings limited
    Geplaatst op 17:28h, 07 april

    Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.