TERUGKERENDE GEDENKDAGEN  1594

Van gekkigheid weet de mensheid niet meer wat ze allemaal moeten verzinnen om zich te vermaken. Zo ontstond ook het fenomeen ‘Internationale Dagen van’. Mij was alleen de woensdag als gehaktdag en maandag als wasdag bekend. Anno 2021 is er geen dag meer die niet gekoppeld is aan een activiteit of iets dat aandacht verdient.  Het is best gekmakend dat er op elke dag van het jaar meerdere onderwerpen in het zonnetje worden gezet. Is het een vorm van snobisme? Ik weet het niet. Daarom heb ik me verdiept in de 365 dagen die we jaarlijks op 1 januari krijgen en bezien wat er achter elke dag staat opgesomd. De de denigrerende schaterlach wordt vaak opgevolgd door een schouderophaling. Wat moet je er mee? Mijn oplossing voor verveling en nutteloze verspilling van kostbare tijd is: lees een goed boek, haal je sociale vaardigheden aan, of koop een krant. Ga wandelen met de hulpbehoevende buurvrouw. Het vormen van alsmaar nieuwe gedenkdagen is sleets en functieloos. Ik roep de elfde van de elfde toch ook niet uit tot ‘heilige vloekdag der vlinderdasjes. Een kleine bloemlezing van het gefröbel der internationale dagen:

1 mei; dag van het naakt tuinieren

3 mei; Dag van de persvrijheid

30 september; broer en zus dag

28 oktober; knotsgekke hobby-  en kaartendag

30 oktober; dag van het decolleté

10 december; Paarse vrijdag

21 december; wereld orgasme dag

28 december; Onnozele kinderen

Beetje kinderlijk, toch? Helemaal wil ik het niet deleten. Een ultieme beperking tot essentiële, heuglijke en echt memorabel zaken mag.  Zo zou ik in het kielzog van onze hedendaagse politiek 1 april als ‘dag van Pinokkio’ willen introduceren. En 2 april als de ‘dag van Amnesie’. Dan vergeten we Rutte ook nooit meer. Nondedjuu!!!

 

2 Reactie's
  • XMC.pl
    Geplaatst op 21:31h, 13 juli

    By whose help do plain old citizens take killer methods?

  • XMC.pl
    Geplaatst op 09:38h, 15 juli

    Thanks for the wonderful information contained here in your blog, this is a trivial quiz for your blog viewers. Who said the following quotation? . . . .A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort.