PFIZER 1593

De ‘vragenlijst over uw gezondheid’,  had ik al een week eerder ingevuld. Mijn paspoort lag al drie keer op de kopieermachine. En de uitnodigingsbrief compleet met streepjescode stond in mijn telefoon, daarnaast een fysieke kopie in een speciale map. Ik was er klaar voor. De GGD mag mij bevrijden van de virusdreiging die Covid19 heet. Klaar voor de veel besproken prik in de bovenarm. Klaar voor de verlossing. De nacht ervoor had ik geen oog dicht gedaan, de vrijheid was immers nabij. Mijn afspraak was gepland om punctueel 13.00 uur, daarom vertrok ik tijdig zodat ze me nooit onder de noemer ‘te laat komen’ konden afwijzen. Ergens had ik gelezen dat ze makkelijk mijn bovenarm wilden bereiken, dus mijn driedelig grijs maakte plaats voor een makkelijk vaal t-shirt. Snel kwam ik langs drie controleposten in de GGD-locatie die ik kende als een multifunctioneel gebouw. Er was personeel van diverse pluimage ingehuurd. Dan zeg ik het netjes, maar allez een kniesoor die daarover mekkert. Het liep soepel. Een paar minuten na mijn entree zat ik al in een hokje naast een stapel gevulde spuitjes en een schaaltje met pleisters. Nadat mijn administratie was doorlopen kwam een prikker binnen. Gelijk vloog ik in de houding en presenteerde beide armen. De poging om twee spuitjes gelijktijdig te krijgen mislukte kansloos. De arts in opleiding, mogelijk een EHBO’er met benefits, grabbelde in de klaarliggende spuitjes en voor ik het in de gaten had plakte hij een pleister op mijn bovenarm. Pfizer zat in mijn lijf en over vier weken krijg ik nog een tweede vaccinatie met hetzelfde spul. De helft van mijn zomervakantie is hiermee veiliggesteld. Covid-19 heeft geen schijn van kans meer. Gooi de restaurants, pretparken, dierentuinen, evenements-poorten, het buitenland en het knuffelcircuit maar open, deze jongeman is virusgevaar-vrij. Na 15 maanden is het leed geleden. Wat een opluchting.  Pfizer ik denk dat ik die naam op mijn bovenarm laat tatoeëren, zo gelukkig ben ik. Genisis, heb ik al een aantal keren geroepen. Mijn huidhonger kan gestild worden de rampenfilm nadert zijn ontknoping. Wat ben ik in een euforie, weg met die achterlijke complotdenkers. Mijn vrijheid terug, dat is het credo anno mei 2021.  Welk reisbureau is nog open? Ik wil boeken. Nondedjuu !!!

1 Reactie