GELUKSLIFT 1590

Het is een jaarlijks terugkerend initiatief; langs de kant van de weg staat een opstaande rand van kunststof, honderden meters lang en in de berm lopen gebogen mensen die amfibieën rapen. De ‘vangst’ verdwijnt tijdelijk in een emmer. De ‘jagers’ behoeden de padden tijdens hun jaarlijkse trek voor uitroeiing. De pad ontwaakt nu uit zijn winterslaap en heeft maar één doel voor ogen; paren. Paren, liefst in de poel waar ze zelf geboren zijn. In die kruistocht letten ze nergens op en steken zo ook drukke wegen over waar ze door auto’s in het asfalt worden gedrukt. Tenminste als ze niet worden geholpen door paddenlovers die randjes plaatsen waar de geile padden niet overheen komen. Ze worden in een emmer veilig naar de overzijde geholpen, richting geboortewater. Onderweg naar de poel springt een mannetje boven op het grotere vrouwtje en lift zo lekker lui mee. Dat meeliften is niet meer en niet minder dan het claimen van een vrouwtje om de voortplanting veilig te stellen. Aangekomen bij het water legt het vrouwtje eitjes en het mannetje bevrucht direct. Hij kan het gewoon niet meer houden na een winter te hebben drooggestaan. Het mannetje profiteert hier dus van het vrouwtje. Ik zie er een metaforisch verhaal in richting politiek. We zien het allemaal gebeuren en niemand rept zich. In mijn politiek voorbeeld lift het vrouwtje op de man. Kaag zit op de rug van Rutte en commandeert wat er moet gebeuren. Puur toekomst gericht lijfsbehoud in de vorm van de macht nemen. Kaag heeft Rutte gered in de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 april. Daar eiste ze wel direct de zetel van de Kamervoorzitter voor op. En die kreeg ze natuurlijk. Dat is de akelig donkere zijde van politiek bedrijven. Let op, er gaat nog meer gebeuren hoor want de formatie van een nieuw kabinet is in volle gang. Kaag laat zien dat ze haar mannetje staat, zij heeft de macht in handen en is op de rug van Rutte gaan zitten om haar toekomst veilig te stellen. Straks gaan de VVD en D’66, samen met kleinere partijen die nodig zijn voor de meerderheid, regeren. Lees goed wat ik nu schrijf;  Rutte wordt minister-president. Want zonder die titel kan hij niet leven. Wat de rest betreft krijgt Kaag alle macht in handen en is Nederland genaaid. Dat gaat namelijk heel veel geld kosten. Rutte verkoopt zijn kiezers ten faveure van zijn eigen politieke functie: die van minister-president. Zelfs als hij daarbij een deel van zijn macht moet inleveren. En Kaag wordt op de achtergrond de baas van ons land. Let op mijn voorspelling. Willink is gewaarschuwd, dit scenario wordt praktijk. Ik weet niet wat erger is, Corona of zulk kabinet. NONDEDJUU!!!

1 Reactie
  • 파워볼사이트
    Geplaatst op 02:37h, 19 december

    I want to follow you for giving me value! let me do the same